Kalkulacije: Hrvatska može proći i bez pobjede večeras

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

 

 

Prva je varijanta ona u kojoj Hrvatska pobijedi Njemačku, a zatim Njemačka u srijedu u posljednjoj utakmici drugog kruga ne pobijedi Španjolsku.

PRAVO čudo trebalo bi se dogoditi da Hrvatska prođe u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva, a da ne pobijedi i Njemačku (večeras od 20.30 sati) i Francusku (srijeda od 18 sati).

Hrvatska je porazom od Brazila umanjila šanse za prolazak i najvjerojatnije će za plasman među četiri najbolje reprezentacije svijeta prvo morati pobijediti domaćina, a zatim branitelja naslova.
Tri su varijante u kojima Hrvatska prolazi bez slavlja nad Nijemcima i Francuzima.

Prva je ona u kojoj Hrvatska pobijedi Njemačku, a zatim Njemačka u srijedu u posljednjoj utakmici drugog kruga ne pobijedi Španjolsku. U tom slučaju Hrvatska bi i s porazom od Francuske imala šest bodova, a Njemačka ispala s pet ili šest i lošijim međusobnim omjerom. Za to je potrebno i da Brazil ne pobijedi Španjolsku i Island.

U drugoj varijanti odlučivao bi međusobni omjer. Ako Hrvatska i Njemačka odigraju bez pobjednika, a zatim Hrvatska pobijedi Francusku i Njemačka odigra neriješeno sa Španjolskom, sve tri reprezentacije imale bi po sedam bodova i u tom trokutu Hrvatska bi u međusobnim duelima bila najbolja te tako osvojila skupinu.

Treća varijanta je da Hrvatska pobijedi Njemačku i odigra neriješeno s Francuskom. U tom slučaju bi remi u posljednjem kolu odgovarao i Hrvatskoj (prošla bi kao drugoplasirana zbog boljeg međusobnog omjera s Nijemcima) i Francuzima (prošli bi kao osvajači skupine). Nijemcima ne bi pomogla ni pobjeda protiv Španjolske.

Hrvatska tako neće ispasti ako danas odigra neriješeno, ali porazom ispada sigurno.

 

Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)