DEKLARACIJA SPREMNA Na zasjedanju Hrvatskog Narodnog Sabora BiH sudjelovat će više 600 izaslanika iz 14 stranaka

Vrijeme:57 sec

 

 

 

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora održalo je danas posljednju sjednicu u ovom sazivu prije VIII. zasjedanja novog saziva Hrvatskog Narodnog Sabora BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 

Sjednica je protekla u pripremi za zasjedanje Hrvatskog Narodnog Sabora koji će se održati u subotu 26. siječnja, te su se na njoj razmatrani svi potrebni dokumenti kao i svi tehnički i organizacijski aspekti za održavanje Sabora, na kome će nazočiti više od 600 izaslanika, iz, kako saznaje HMS, 14 stranaka.

Predsjedništvo je danas usuglasilo sva tehnička pitanja, te su načelno prihvatili sveobuhvatni pristup Deklaraciji Hrvatskog Narodnog Sabora, koja će se predstaviti izaslanicima.

Deklaracija VIII. zasjedanja Hrvatskog Narodnog Sabora sadrži 7. točaka, te se između ostalog, odnosi na odluke Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, euroatlantskim integracijama, legitimnom predstavljanju, političkoj stabilnosti, vladavini prava te općenito o glavnim smjernicama djelovanja Hrvatskog Narodnog Sabora u idućem mandatu.

Deklaracija će biti obavezna za sve legitimne predstavnike političke volje u BiH.

Predsjedništvo HNS-a danas je raspravljalo i o političkoj situaciji i implementaciji izbornih rezultata te očekivanjima oko uspostave županijske razine vlasti.

 

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)