HRVATSKA – BRAZIL: Kauboji kreću u berbu bodova za polufinale, uvod u dva mega-okršaja

Vrijeme:1 min, 58 sec

 

 

Hrvatska i Brazil od 18:00 igraju u Lanxess Areni u Kolnu prvi dvoboj drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

 

Hrvatska rukometna reprezentacija protiv Brazila (početak u 18:00) otvara drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Nakon perfektne prve faze i pet pobjeda u pet utakmica pred Kaubojima su još tri okršaja u drugom krugu, a dvije pobjede u te tri utakmice vode ih u polufinale.

Brazil danas, Njemačka u ponedjeljak i Francuska u srijedu – takav je program Hrvatske u Lanxess Areni u Kolnu.

Protiv Brazilaca je Hrvatska apsolutni favorit i sve osim pobjede izabranika Line Červara bila bi velika senzacija, bez obzira što je suparnik najugodnije iznenađenje ove svjetske smotre.

Brazilci su u iznimnoj jakoj, najjačoj od četiri uvodne skupine Svjetskog prvenstva, uspjeli završiti na trećem mjestu što je samo po sebi respektabilan rezultat. Upisali su tri pobjede: nad Srbijom, Rusijom i Korejom te su potpuno zasluženo plasirali se dalje. Ulaskom među 12 najboljih ostvarili su najveći uspjeh u svojoj povijesti i potpuno rasterećeno će se suprotstaviti našoj reprezentaciji.

Izbornik Červar, a i Duvnjak i svi ostali hrvatski igrači koji su se oglasili u ova protekla dva dana upozoravali su da ne smije biti opuštanja niti potcjenjivanja Brazila. I to je potpuno logično i sportski, jer pristup ‘lako ćemo’ se može obiti o glavu, čak i protiv suparnika koji je kvalitetom dva ili tri ranga ispod Hrvatske. Znaju to dobro neki od senatora u reprezentaciji, koji su prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Katru u utakmici osmine finala na poluvremenu gubili od Brazila, da bi kasnije jedva preokrenuli i u dramatičnom finišu prošli dalje s pobjedom od jednog gola (26:25).

Kao što smo već spomenuli, računica je za Kauboje sasvim jasna. Postoje scenariji u kojima bi se u polufinale moglo proći i s tri boda (jedna pobjeda, jedan remi, jedan poraz) u ovom drugom krugu, ali ona najjednostavnija i najsigurnija varijanta je da se uzmu dvije pobjede.

U tom slučaju, kako god odigrali Njemačka i Francuska u preostalim utakmicama, jedna od te dvije reprezentacije (ona koja izgubi od Hrvatske) završila bi na ljestvici ispod Kauboja.

Ali, prije nego se pozabavimo s Nijemcima i Francuzima, na redu su Brazilci koje treba pobijediti i vratiti se tamo gdje smo bili kad smo i došli u Koln – na vrh skupine.

gol.dnevnik.hr/ https://gol.dnevnik.hr/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)