Pusić optužila Kovača da je mrzitelj Srba, stigao i odgovor: Pusić se spustila na nivo najprizemnijih manipulatora u Hrvatskoj

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

 

Pusić Kovača prozvala srbomrscem

 

Već dva dana raspravlja se o sukobu između zastupnika Mosta Nikole Grmoje i premijera Plenkovića. Grmoja je Plenkovića optužio za veleizdaju jer se ne sastaje Povjerenstvo za praćenje puta Srbije prema Europskoj uniji.

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirala je to Povjerenstvo za praćenje puta Srbije prema KovačEuropskoj uniji u emisiji Novi dan televizije N1 i rekla da “to povjerenstvo nikada nije postojalo jer nema razloga da postoji”.

“Miro Kovač, ili netko te 2016., ga je pokrenuo isključivo da bi pokazao da je veći Hrvat i veći srbomrz od svojih prethodnika”, kazala je Pusić.

“Moram reći da sam šokiran izjavom gospođe Pusić, ovo je šovinistička izjava, govor mržnje. Nije logično da se ispostavi da je bila Srbin, a to je tužna epizoda osobe koja je tolerantni političar i ima šovinističke izjave. o skrivanju neefikasnosti dok je ona bila potpredsjednica vlade i ministra vanjskih poslova jer nije učinila ništa o ovoj temi, čak je bio i kolega iz SDP-a, poput Orsata Miljenića koji je upozorio da treba uvesti neke kriterije, ona je, , to je bilo protiv toga, “rekao je Kovač za N1.

“Morali smo ponovno instalirati mjere. Drago mi je što danas mogu pročitati priznanja. Izgradili smo kriterije i sada ih Srbija mora zadovoljiti – pronaći nestale, surađivati ​​s Haaškim sudom, ukinuti zakon o ratnim zločinima … Žao mi je. da više nije bilo angažmana gospođe Pusić, još jednom ću reći da je njezina izjava skandalozna, da se na taj način spušta na razinu najizravnijeg manipulatora u Hrvatskoj, a takvu oznaku upućujem osobi iz čistog raspoloženja i frustracije da je sramota za gospođu Pusić dakle, to je i predstavnik ‘političke elite’, barem jest ‘, rekao je Kovač.

(Hkv)

 

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/ Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)