SP U RUKOMETU: HRVATSKA – ŠPANJOLSKA Fantastična pobjeda Hrvata! Polufinale je bliže nego se činilo!

Vrijeme:2 min, 55 sec

 

 

Najbolji igrač utakmice zasluženo je bio Željko Musa sa 6 golova. Bez promašaja je bio hrvatski pivot, a u obrani je odradio također fenomenalan posao.

 

Fantastična pobjeda Hrvatske u posljednjem kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj. Na najbolji mogući način zahvalili su se hrvatski rukometaši ‘domaćoj’ publici u Munchenu pobijedivši Španjolsku s 23:19.

Ogromna je to pobjeda bila u kojoj su Kauboji s prve pozicije, ali još važnije s 4 boda otišli u drugi krug.

Skoro pola poluvremena se igralo gol za gol, ali onda Hrvatska serijom od 3:0 odlazi na dva razlike nakon pogotka Horvata iz sedmerca. Moglo je ubrzo biti i plus 3, ali Štrlek nije dobro bacio kontru za Horvata. U 18. minuti Španjolci su se vratili u egal 7:7, ali onda je uslijedila fantastična igra Hrvatske. od 21. do 15. minute napravili su Hrvati seriju od 5:0 i pobjegli na najvećih plus 5 (12:7), a u tom periodu je tri gola zabio Zlatko Horvat, a dva Željko Musa.

Upravo je hrvatski pivot bio i X faktor prvog poluvremena. Fantastičan je bio u napadu s realizacijom 5/5, a neprobojan u obrani. Upravo je hrvatska obrana omogućila ovu prednost jer Španjolci nisu imali rješenje na Červarovih 5-1 s Mandićem na vanjskoj poziciji, a Musom u srcu obrane. Sjajan je bio i Šego na golu koji je u tom trenutku imao već 8 obrana.

No, uslijedilo je isključenje Muse i Španjolci to koriste te se na odmor odlazi s plus 3 Kauboja (13:10).

Početkom drugog poluvremena Španjolci smanjuju na minu 2, ali Hrvatska m nije dopustila da se bliže primaknu. U 39. minuti Musa svojim 6. golom vraća Hrvatsku na plus 3 (17:14). U nastavku je Šego svojom 10. obranom da priliku Hrvatima d aponovno odu na +4, ali ni tada, ni nekoliko minuta kasnije nisu uspjeli Hrvati, te se Španjolci vraćaju na minus 2.

Ali, u 26. minuti Luka Stepančić topovski pogađa za 20:16, a Karačić u nastavku krade loptu i ne uspijeva pogoditi iz čistog zicera. Napravio je prijestup. Nakon toga obje reprezentacije ne koriste tri napada za redom i Jordi Rivera je morao pozvati time-out 12 minuta prije kraja.

No, ni to nje pomoglo Španjolcima jer nisu realizirali ni tri naredna napada, ali na njihovu sreću nije ni Hrvatska. Tek u 54. minuti promjena rezultata kada Gurbindo iz kontre pogađa za 20:17.

Pomalo zabrinjavajuća situacija je bila kada Hrvatska nije realizirala osmi uzastopni napad, a Španjolska u 56. minuti dolazi na minus 2 (20:18). Ali, konačno, Mandić postiže super važan pogodak za prekid crne serije. Došli su Španjolci ponovno na minus 2, ali ukazao se Musa u drugom poluvremenu i izborio 2 minute i sedmerac kojeg je realizirao Horvat i Hrvatska u 58. minuti ide na plus 3 i sve je bilo gotovo. Na kraju je još Šipić zabio za konačnih 23:19.

Najbolji igrač utakmice zasluženo je bio Željko Musa sa 6 golova. Najefikasniji naš rukometaš je bio Zlatko Horvat s 8 golova (5/5 sedmerci). Stepančić je zabio 3, a Duvnjak i Mandić po 2. Jedan gol su dodali Šipić i Cindrić. Vratar Marin Šego je upisao 11 obrana.

Kod Španjolaca je Sole bio najefikasniji s 5 golova.

Hrvatska tako prenosi 4 boda u drugu skupinu koja se već zna:

1. Hrvatska 4

2. Francuska 3

3. Njemačka 3

4. Španjolska 2

5. Brazil 0

6. Otok 0

T.Raspudić

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/ Sport / Hrvatsko ili

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)