Prosvjed u Metkoviću u znak potpore liječnici – ne vjerujemo institucijama

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

 

 

Nekoliko stotina prosvjednika okupilo se u Metkoviću kako bi uputili javnu kritiku na neprofesionalan rad Hrvatske liječničke komore i iskazali potporu liječnici Kseniji Kaleb.

Riječ je o pedijatrici koja je najviše pomogla preminulom Gabrijelu Bebiću, no Hrvatska liječnička komora upravo je nju ocijenila glavnim krivcem za smrt dječaka.

Na prosvjed je došla i sama liječnica KsenijaKaleb. Poručila je kako joj je obitelj na drugom mjestu, a medicina na prvom.

-Želim samo da se sazna istina – dodala je Kaleb.

Potporu prosvjednicima dale su i liječnice Nela Sršen i Josipa Rodić.

– Doktorica je jedina u ovoj situaciji postupila odgovorno, a Komisija se nepravedno prema njoj ponijela. Cenzurirani smo od strane sustava jer se nije čula naša riječ s prvoga prosvjeda i naši zahtjevi koji su potrebni za cijelu dolinu Neretve, zato opet prosvjedujemo. Ustavom su nam zagarantirana prava što se tiče zdravstva, a mi to nemamo. Imamo cijeli niz smrtnih slučajeva u ovom gradu, a vrijeme je da netko kaže dosta – kaže Ivica Matičević, jedan od organizatora prosvjeda.

Podsjetimo, Gabrijel umro je od sepse 11. prosinca u splitskome KBC-u. Mediji su izvijestili da su dječaka roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć i da je oba puta bio vraćen kući. U ponedjeljak je poslan pedijatrici i prevezen je u splitski KBC. Prema pisanju medija, HLK koja je provela inspekcijski nadzor o tijeku liječenja najviše tereti pedijatricu Kseniju Kaleb iz Doma zdravlja u Metkoviću, koja je jedina prepoznala znakove sepse te odredila da dječak hitno treba u KBC Split.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je također izjavio da Hrvatska liječnička komora za smrt 9-godišnjaka iz Metkovića najviše tereti pedijatricu Kseniju Kaleb iz Doma zdravlja u Metkoviću, uz poruku kako treba pričekati da istraga završi. Najavu odvjetnika liječnice da će tužiti Komoru – nije želio komentirati.

Pokrenuta je online peticija podrške liječnici Kseniji Kaleb, vezano za slučaj dječaka Gabrijela Bebića u Metkoviću. Peticija se može potpisati OVDJE.

 

 

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)