Penava nakon razgovora s Plenkovićem: Ostajem u HDZ-u

Vrijeme:1 min, 25 sec

 

 

 

Odgovarajući na pitanje zašto nije zatražio sastanak s premijerom prije javnog istupa, Penava kaže: Možda mi fali političkog iskustva.

 

Nakon što je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava prozvao Milorada Pupovca i upozorio da je velikosrpska politika u Hrvatskoj prisutna i danas, Pupovac mu je odgovorio. Predsjednik SDSS-a ističe kako Penava nastoji narušiti odnose Hrvata i Srba u Vukovaru. Najavio je da će zatražiti pravnu pomoć kako bi zaštitio sebe i institucije koje predstavlja. Premijer Andrej Plenković razgovarao je s Penavom u Banskim dvorima.

– Ja vas sve molim, nemojte od mene očekivati da se odreknem vrijednosti Domovinskog rata. Što se tiče HDZ-a i predsjednika Vlade gospodina Andreja Plenkovića – obavili smo prijateljski razgovor. I dalje sam unutar svoje stranke. Komuniciram i dalje vrijednosti Domovinskog rata. U tome imam podršku, i mislim da ću imati i dalje, kazao je nakon razgovora Ivan Penava.

– Državnu politiku zna se tko vodi, međutim, kada u Vukovaru, gdje su ljudi ginuli zbog hrvatskog grba i himne, netko ostane sjediti, nemojte mi odbijati pravo da istupim i kažem da je to neprihvatljivo. Možda mi fali političkog iskustva. Žao mi je što se oko nekih stvari nisam koordinirao, ali to sam ja. Zahvaljujem i premijeru i stranci što takve stvari dopušta”, dodao je Penava koji smatra da “svi oni koji našoj državi ne žele dobro – žele da gradonačelnik Vukovara dođe u konflikt sa svojom vladom i strankom”.

Odgovarajući na pitanje zašto nije zatražio sastanak s premijerom prije javnog istupa, Penava kaže: “Možda mi fali političkog iskustva. Žao mi je što se oko nekih stvari nisam koordinirao, ali to sam ja. Zahvaljujem i premijeru i stranci što takve stvari dopušta.”
Vrisak.info/ http://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)