Glavaš o Penavi: Netko bi mogao završiti u loncu, previše kukuriče

Vrijeme:2 min, 5 sec

 

 

Nakon najnovijeg istupa gradonačelnika Vukovara Ivana Penave ne stišavaju se reakcije. Saborski zastupnik Branimir Glavaš izrazio je svoje čuđenje da se gradonačelnik “jednog relativno malog grada” usudi ulaziti u sferu visoke politike.

 

– Jako mi je čudno da se gradonačelnik jednog relativno malog grada baš usudi ulaziti u sferu visoke politike; puno se bolje vidi odozgo nego iz istočne Slavonije – istaknuo je Glavaš.

Novinare je zanimalo i smatra li da će premijer Plenković izbaciti Penavu iz stranke ako tako nastavi.

-Obzirom na moje političko iskustvo, mogu reći da bi netko mogao završiti u loncu, previše kukuriče – poručio je Glavaš.

Bošnjaković: Penavino osobno mišljenje

Za ministra Davora Bošnjakovića to nije udar na vrh HDZ-a, nego Penavino osobno mišljenje.

-To nije udar na vrh HDZ-a, to je njegovo mišljenje koje je on iskazao i što se toga tiče mislim da treba voditi brigu o stavovima predsjedništva i vrha stranke, a ovo su stavovi ljudi koji žive na tim prostorima”, kazao je Bošnjaković.

Žalac: Neka se bavi razvojem grada

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac smatra da bi se gradonačelnik Vukovara trebao baviti razvojem grada Vukovara, a ne državnom politikom.

– Gradonačelnik Penava ima intervencijski plan u našem operativnom programu vrijedan preko 140 milijuna kuna. Postoji i Fond za razvoj grada Vukovara u kojem smo osigurali dodatnih 50% sredstava u 2018. U 2019. imamo velike planove posebice u gospodarstvu – objasnila je ministrica.

Žalac nije željela komentirati moguće izbacivanje Penave iz HDZ-a.

-O tome ćemo razgovarati na predsjedništvu stranke – poručila je.

Brkić: Razumijem gospodina Penavu

Zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, je istaknuo kako je povijesna činjenica da je na Republiku Hrvatsku izvršena agresija, a Vukovar, kao i još neka mjesta, bio je posebno izložen toj agresiji.

– Državne institucije moraju napraviti sve da kazne te zločine a zločince privedu pravdi. Razumijem gospodina Penavu jer on svaki dan živi s time ali sve probleme koje imamo moramo rješavati razgovorom. I premijer Plenković je rekao da će razgovarati s Penavom i nadam se da će te probleme riješiti – istaknuo je Brkić.

Podsjetimo, dan uoči 21. obljetnice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, vukovarski gradonačelnik ponovno se obrušio na politiku Vlade i vlastite stranke. Iako nije izravno prozvao HDZ, Penava je kritizirao politiku koalicijskog partnera SDSS-a, na čelu s Miloradom Pupovcem.

Optužio ih je za dosljednu velikosrpsku politiku, štićenje ratnih zločinaca i izazivanje napetosti u gradu Vukovaru, a kao glavnog krivca imenovao je sustav koji to dopušta.

 

M.M./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori