R.Tomić: Sve je kao lani: u Lijepoj našoj zulumčare četnici i partizani!

0

 

 

Sve je kao lani: u Lijepoj našoj zulumčare četnici i partizani!

 

Evo, samo što je počela Nova 2019. godina, već su zacrtane smjernice hrvatske budućnosti, bez imalo razlike od prošle ili pretprošle, ili one prije pretprošle godine. Kakav je bio završetak prošle godine na političkom, gospodarskom, kulturnom i drugim zbivanjima u

Hrvtaskoj, nije bilo razloga za slavlje, ali narod je s veseljem dočekao Božićne i novogodišnje blagdane u vjeri za bolju budućnost, pa makar i ne bila – bolja!

Tko je mogao vjerovati, da će Kolinda Grabar-Kitarović, hrvatska predsjednica na Božićnom prijemu reći da je njezin najvažniji ovogodišnji (2018.) uspjeh bio dolazak na Pantovčak deklariranog četnika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.!? Kako je mogla tako brzo zaboraviti euforiju s Vatrenima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Moskvi, kada su  vodeći svjetski dnevnici i revije na naslovnicama, kao i mali ekrani diljem svijeta bilu ukrašeni s njezinim osmjehom, zanosom i izgledom ? Ili, kako zaboraviti povijesni doživljaj u Parizu – velebnu pobjedu hrvatskih tenisača nad Francuskom u finalu Davis Kupa?

Šteta, ne samo u osobnom nego i u nacionalnom smislu, da se Predsjednica RH tako brzo i toliko nisko srozala, a bila je titulirana hrvatskom kraljicom na zemlji i zvijezdom Danicom na nebu. Možda su joj savjetnici sugerirali ”svjet hoće da bude varan” (Vulgus vult decipi), što ne bi bilo iznenađenje, kad se uzme u obzir karakter, sposobnost i državotvotvornost savjetnika, ne samo onih 13 koje je cipelirala, već i oni koji su ostali, kao i nove koje je unajmila, skoro svi su već bili istrošeni u sluganstvu neprijatelja kako  Predsjednice tako i Države Hrvatske. Narodna kaže: ”S kim si onakav si!’‘ Teško da će joj hrvatski narod vjerovati i kada bi se zaklinjala da istinu govori. Ovo je još jedno veliko razočaranje u političare i politiku u Hrvatskoj. Kome se više može vjerovati?

Ali, još nije sve izgubljeno. Treba početi iz početka. Naime, u Hrvatskoj ima mnogo poštenih, obrazovanih i sposobnih ljudi, samo im trebaju uvjeti da dođu do izražaja. ‘‘Ideja nema u svakom čovjeku istu vrijednost. Ona se po svojoj višoj vrijednosti smješta  na manji broj ljudi, te ima – da se tako izrazim – individualnu tendenciju.” (Oršanić)

 

Vuk se kao ”janje” došuljao u Zagreb

 

Ne znamo točno tko je pozvao i kako je bilo moguće da u glavnom gradu Hrvatske, u Zagrebu, četnik Vuk Drašković promovira krvoločnog diktatora  ”Aleksandra od Jugoslavije”. Znamo za sigurno da je Pupovac jedan od brojnih četnika kojem je bilo u interesu dovesti Vuka u bijeli Zagreb grad – i to uoči Božića!

Prije svega treba znati, da je Drašković sa svojim kumom Vojislavom Šešeljem osnovao političku stranku ”Srpska narodna obnova”, koja je utemeljena na četničkom programu ”đenerala” Draže Mihailovića, srpski rečeno: ubijanje, zlostavljanje i izgon Hrvata s njihovih ognjišta. Srpski tisak nije sakrivao čuđenje, kako su  Vuk Drašković i kralj Aleksandar u Zagrebu. ”Aleksandrova kraljevina Jugoslavija nije baš omiljena tema u Hrvtaskoj danas, naročito u vrijeme Božića.”

”Predstavljanju ovog (ne)djela sudjelovalo je i notorni Tihomir Ponoš, ali i glavni urednik lista ‘Nedjeljnik’ Veljko Lalić koji je istaknuo da je Drašković napisao knjigu zasnovanu na povijesnim činjnicama koje se podjednako sviđaju i Srbima i Hrvatima i Crnogorcima, kao i ultranacionalistima i liberalima. ‘Danas nema Jugoslavije, ali smo svi pomalo Jugoslaveni’ – uskliknio je Lalić, kao da ne zna da je u Zagrebu, odnosno u Hrvtaskoj” (Mladen Pavković)

Da hrvatska sramota bude još veća, Vuk Drašković je uvršten u  Hrvatsku enciklopediju, urednici Leksikografskog zavoda ”Miroslav Krleža”, uvrstili su ga u kategoriju s Vladom Gotovcom, Zdravkom Tomacom, Markom Veselicom i drugima hrvatskim književnicima. O njemu ne piše u Enciklopediji da je četnik, nego da je zagovornik zapadne demokracije u Srbiji i veliki književnik. Plenković kaže u svom osvrtu o  Draškoviću ”ako ovo pročita hrvatska ministraca znanosti i obrazovanje da će i njegova (ne)djela uskoro morati učiti i u hrvatskim školama.”

 

Štrabac, četnik iz Hrvatske, sisa dvije ”keve”

 

Na Badnji dan, umjesto Božićne čestitke, Savo Štrbac pohvalio se u Beogradu: ”U Srbiji sam bogataš jer primam hrvatsku penziju. Tri i pol puta je veća od srpske.”  Štrbac je rođen u selu Raštavić kod Benkovca 06.10.1949. Bio je pobunjenički četnički političar iz Hrvatske. Djelovao je kao ”ministar informacije” u tzv. ”Republici Srpskoj Krajini”. Bio je bliski suradnik ratnih zločinaca Milana Babića i Milana Martića, nakon Oluje otišao je na traktoru u Beograd.  Štrbac je surađivao s Carlom del Ponte, glavnom tužiteljicom pri Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije pri sastavljanju optužnica hrvatskim generalima Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, dajući joj dezinformacije o Hrvatskoj Oluji i obrambenom Domovinskom ratu.  

Poslije pokolja Hrvata u Škabrnji članovi Ratnog štaba zasjedali su u Benkovcu, među njima bio je i Savo Štrbac. Utemeljio je  ”Dokumentarni centar Veritas” iz kojeg šalje brutalne lažne optužbe proti Hrvata i Hrvtske koje širi diljem svijeta. I za to prima mirovinu iz Hrvatske! (1)

Štrbac je zapravo uš, parazitni insekt (Pediculosis pubis) koji ne može probaviti niti preboljeti poraz četnika i JNA u Hrvatskoj. Nije ni lako  jer je izgubio privilegije koje je imao kao KOS-ov cinkar, ali uš se opet snašla – sisa mirovinu (penziju) od dvije ”keve” – Hrvatske i Srbije.

Štrbac  nije usamljen slučaj. Naime,  od 1994. godine na teret hrvatskog državnog proračuna nalazi se 107.887 boraca NOR-a,  te još k tome 14.698 bivših pripadnika JNA. Pojavilo se još u Hrvatskom mirovinskom fondu ”uskrslih” 11.971 novih umirovljenika sa statusom boraca HOR-a!   

Srbi su tužili Hrvatsku na sudu u Strasburgu zbog nemogućnosti ostvarenja prava za koje tvrde da su ih stekli u Hrvatskoj. Sud odbio njihove tužbe, a sigurno će odbiti i druge koje budu tražene po istom zahtjevu. Evo prilike da Plenkovićeva vlada postupi po istoj odluci Međunarodnog suda i ukine mirovine onim koji su se borili protiv Hrvatske ili su pobjegli iz Hrvatske.  

Kako je moguće da Hrvatska plaća mirovine agresorima i zločincima  NOR-a, JNA i četnicima, od kojih većina živi u Hrvatskoj? Drugim riječima, djeca i unučad moraju isplaćivati mirovinu ubojicama svojih djedova i roditelja, ili braće i sestara, a nije mali broj ni hrvatskih majki koje su zvijerski ubijene.  Gdje u svijetu ima takav apsurd?

Među prvima točkama na dnevnom redu u novom zasjedanu Hrvatskom (državnom) saboru treba donijeti odluku da se ukinu mirovine svima koji su bili u neprijateljskim postrojbama- agresorima.

Koga zanima ovaj nesretni i ponižavajući sustav može pročitati detaljni prikaz s iznesenim činjenicama, koje su se do sada prikrivale, bilo da je riječ o sramoti ili strahu, sada su iznesene na svijetlo dana. (2)

 

Pupovacu se na Božićnom ”derneku” ukazao Ustaša

 

Prijem u SNV-u  povodom srpskog (pravoslavnog) Božića, ove je godine   poruka Milorada Pupovca bila (nakon povratka iz Beograda gdje je večer prije na svečanosti unošenja badnjaka u zgradu Predsjedništva, sjedišta tamošnjeg  šefa države Aleksandra Vučića) Plenkoviću i nazočnim ministrima Vlade je rekao: ”Moramo se izvući iz živog blata srpsko-hrvatskih povijesnih tema.”

Što Pupovac nije rekao u svojem uvodnom govoru o ”teškom položaju Srba u Hrvatskoj”, to je pojasnio Mitropolit Porfirije, koji, među ostalim, kaže: ‘‘Nije najvažnije tko je prvi počeo, tko je više kriv, nego jesmo li spremni prepoznati istinu u sebi (…), jer zasigurno svi su krivi i svatko je kriv u odnosu na drugoga i svatko je zasigurno nanio nevolju drugome, netko manje , netklo više. (…) da bude spreman tražiti oproštaj i za ono što je optužen, ali i više od toga, jer sigurno smo i više od toga loše  učinili i drugima i sebi”, zaključio je Porfinije (Hina) Nije Porfiliniji ponovio ono što je rekao u Bruxellesu prije nekoliko dan, gdje je optužio Hrvatsku za ”rehabilitaciju poraženog pokreta, damće varijante nacizma i fašizma i negiranje njihovih zločina.” Nije ni zapjevao četničku ”pesmu” na ovom ”kršćanskom” skupu Memoranduma 2 SANU!

Metropolit ljubljansko-zagrebački pop Porfirije nije spomenuo gradnju hrama Svetog Save u Splitu, koji bi trebao biti kopija beogradskog hrama spomenutog srpskog sveca.  Eventualnim završetkom ovog projekta stavila bi se točka na ”i” stoljetnog plana SPC da izbije na Jadran, a prvi prizor putnicima koji bi morem dolazili u splitsku luku bio bi – srpski (pravoslavni) hram.  Porfirije se nije ispričao niti za objavljenu vijest na Google da je Crkva Setog Marka ”Srpska crkva u Zagrebu”?

 

Vjerski  bliznaci: Arapska Al Kaida  i Balkanska SPC

 

Srpsku pravoslavnu crkvu, prema njenom antihrvatskom  ponašanju u Hrvatskoj, trebalo bi staviti na listu terorističke organizacije. Ono što je Al Kaida, svjetski islamski front, za okupljanje  Arapa, je mreža koja povezuje islamske fundamentalistaliste iz mnogih zemalja u jednu organizaciju. Srpska (pravoslavna) crkva je također front za okupljanje ortodoksnih Srba  na Balkanu, koja povezuje Srbe u jednu velikosrpsku fašističku organizaciju s mottom: ”Gdje god žive Srbi to je Srbija.” (3)

 Činjenica je da povijesno postoje hrvatski pravoslavci koji se nikad nisu deklarirali kao Srbi, a takvi uglednici još iz doba Austrougarskue bili su Petar Preradović, Josip Runjanin, Svetozar Borojević, Nikola Tesla. U Domovinskom ratu borilo se 9.000 hrvatskih Srba koji kao pravoslavci sigurno ne spadaju u  kategoriju Pupovčevih Srba, pa je i to jedan razlog da se Hrvatska pravoslavna crkva na čelu sa arhiepiskom Aleksandrom konačno službeno registrira. Tu crkvu priznaju brojne pravoslavne crkve u Europi, ali naravno ne i Srpska pravoslavna crkva koja je u duhu Memoranduma SANU bila i jedna od pokretača velikosrpske agresije na Hrvatsku , a danas je u funkciji provedbe Memoranduma 2 SANU.

Što više, službena politika srpske pravoslavne crkve prema Hrvatskoj, ignorira hrvatsku državu i govori o Baniji, Dalmaciji, Kordunu, istočnoj Slavoniji, što se praktički poklapa s granicama Velike Srbije u Miloševićevom projektu. Treba spomenuti i  ocjenu SOA-e kako u posljednim godinama rastu četnički incidenti pri čemu postoji odgovornost i Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj. Na ovom domjenku u organizaciji Pupovčevog Srpskog narodnog vijeća sam Milorad Pupovac u svojim istupima nikad nije spomenuo Hrvatsku nego se kao i dosad koristi eufemističkim ‘naša zemlja”. (4)

Hrvatski premijer Andrej Plenković pohvalio je i zahvalio se SNV-u: ”Podrška koju pripadnici nacionalne manjine daju saborskoj većini i Vladi nije mala stvar s obzirom na bremenutu povijest hrvatsko-srpskih odnosa u 20. stoljeću, rekao je Plenković,  naglasivši kako su kroz tu podršku oni istiniti akteri političke i društvene scene te sudjeluju u uređivanju svih pitanja koje se odnose na prava manjina.” Plenković nije rekao Koliko porezne obveznike košta SNV i Milorad Pupovac?

 

Koliko Hrvatsku košta Pupovac i SNV?

 

Pogledajte Video u trajanju od dvije minute na Google ili Facebook stranici ”Sad je vrijeme” pozvani su građani da pogledaju  koliko Hrvatsku košta Milorad Pupovac i SNV, odnosno koliko se za njihovo djlovanje (njih 51 na jaslama) izdvaja iz financkijskih sredstava iz proračuna – 42.511.430.00 milijuna  kuna, plus strane donacije: 10.414.691.00 milijuna kuna, ukupno: 52. 926. 121. 00. milijuna kuna. Napomena: Preporučljivo je uzeti aspirin prije gledana Video da ne dobijete infrakt.

Ovom iznosu od 52. 926. 121 milijuna kuna treba dodati još iznos finacijskih sredstava iz proračuna za 134.556 tisuća neprijateljskih umirovljenika, među njima ima veći broj i ratnih zločinaca. Treba ovome iznosu također dodati još milijunske izdatke kuna za sve one ”dobrotvorne” organizacije koje se brinu za ”ljudska prava”, pedere i zaštitu komunističkih spomenika i partizanskih memorobilija. Ukidanjem uzdržavanja parazita, partizana, četnika i ini neprijeteljskih urduga zaustavili bi eksodus hrvatske mladeži u europske i prekomorske zemlje, i bilo bi manje neprijatelja i veleizdajnika u Hrvatskoj.

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić nazvao  je ”bestidnom” izjavu Andreja Plenkovića na božićnom domjenku SNV u Zagrebu da je proces mirne  reintegracije jedan od najvećih ostavština predsjednika Franje Tuđmana. ”Zamislite kakva je to bestidnost da na proslavi Božića, među ono malo Srba što ih je ostalo u Hrvatskoj, izgovorite da je Tuđmanova najvrednija ostavština reintegracija Srba.” Mali Slobo provocira i prijeti Hrvatima, jer on još  bludno živi s Miloševićevim idejama, koje je pomela Oluja.

 

Proslava Božića po srpskom običaju

 

Kada smo već na proslavi Božića, zašto su uručene političke, (anti)fašističke godišnje nagrade SNV-a?: Nagradu Nikola Tesla dobili su Vladimir Fundak i Milorad Novaković za doprinos srpskim institucijama (koje muzu milijune hrvatskih kuna). Nagradu za humanizam Diana Budisavljević (rodbina Jovanke!) uručena je Leposlavi Barać za uređenje groblja u kojem je, kako je rečeno, pokopano ”1700 djece ustaških  žrtava.” Nagradu Svetozar Pribičević, koja se dodjeljuje za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa dobio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Zahvalio se Beljak i čestitao Božić Srbima u Hrvatskoj, BiH te Srbiji, te izrazio kako vjeruje da ”bratstvo i jedinstvo srpskog i hrvatskog naroda nije mrtvo.” Bedak Beljak je zaboravio, da je utemlejitelj HSS-a Sjepan Radić upucan u Srpskom parlamentu, gdje ga je  Pribičević dove, a stvorio je u Hrvtskoj terorističku organizaciju ORJUNA. Dakle, Beljak ne zna da to nije nagrada nego degradacija. Nnagradu za antifašizam dobio je Zoran Rastović za rad na, kako je rečeno, prekidu ”ustašofilskih promocija.” Ristović je poznat po pokušaju fizičkog prekida promocije knjige Igora Vukića ”Radni logor Jasenovac” u Gradskoj knjižnici Jure Šižgorić u Šibeniku.(5)

 

”Posljedni Srbin u Hrvtaskoj”

 

Iz proračuna se kroz HAVC-u financiraju  ”kulturne” manifestacije, ”umjetničke” predstave ala Olivera Frljića i ”klasični” filmovi Rade Šerbedžije,  Rajka Grlića, Vinka Brešena i drugi. Kako je snimljen i o čemu govori je najočkivaniji hrvatski film, zombi komedija Predraga Ličine – ”Posljednji Srbin u Hrvatskoj”. Severina sa  suprugom Igorom Kojićem imaju uloge u tom filmu. U filmu je trebao nastupiti i Rade Šerbedžija, hrvatski Srbin s Brijuna, ali bio je obvezam ”drugim ugovorima.” HAVC-ovi savjetnici Dalibor Matanić i Dean Šoša dali su milujunske kune Lučini za ”Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj”, a on je još tome dodao slogan: ”Sprem’te se, sprem’te”, što je očito da ga nije strah političkih reakcija s bilo koje strane.

Da je naslov filma ”Posljednji četnik u Hrvatskoj” i da je dokumentarac, a ne komedija, onda bi se isplatilo platiti dnevnice Šerbedžiji. Srbe koje je predsjednik Tuđman abolirao sada mu se ”kenjaju” oko spomenika i crtaju grafite sa srpom i čekićom. U najnovijim Pupovčevim ”Novostima” (Srbobranu) srpski fašisti objavuili su crtež hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana  kako u ruci drži odrubljenu glavu nekog partizana s crvenom zvijezdom na kapi uz tekst: ”Glava i užas”. Hoće li Plenković izbaciti Pupovca iz Vlade i Sabora? Examen rigorosum!

”Što je najžalosnije na vlasti je  HDZ, a prepustili su kulturu ne SDP-u  nego notornim orjunašima, koji papagajski ponavljaju mantru antifašizma, a upravo je Jugoslavija bila  polufašističko društvo. Srbi su bili nadnarod, a Hrvati i Albanci su bili za sve krivi. Možeš ti neznam što postići na gospodarskom planu, ako netko stalno ponavlja da je nekada bilo bolje, da je Hrvtska neuspješan projekt, onda će ljudi imati tu negativnu percepciju današnjice. A nije nikada bilo bolje i što bi bilo da smo ostali u Jugoslaviji. U srbiji, u BiH, na Kosovu, u Makedoiniji se ne živi bolje nego u Hrvatskoj. Stanje u kulturi i sadašnja ministrica kulture su jedan od najvećih promašaja Andreja Plenkovića.” (6)

 

Što nam je ostalo činiti?

Umjesto zaključne misli donijet ćemo samo jedan odlomak iz osvrta ”Tri ključna momenta”, koji je iskren, temeljit i ne samo da kritizira, nego daje i nove smjernice, što je veoma potrebno u ovim presudnim danima za opstojnost  hrvatskog naroda u svojoj slobodnoj, samostalnoj i demokratskoj državi.

”Ušli smo u Novu 2019. sa starim problemima. I to je činjenica. Osim nove brojke na kalendaru, ništa se promijenilo nije. Da će nam ova godina biti gora od prošle, je nedvojbeno. Ne postoji apsolutno  ni jedan jedini parametar koji nam daje nadu za optimizam. (…)

Narod na ulicu izići neće. Referendum nema smisla jer će nam ga opet ukrasti. Pisati o svemu ovome nema efekta, jer napisane su stotine izvrsnih tekstova a ništa se promijenilo nije. Izbore možemo zaboraviti sve dok APIS broji glasove. Što nam je ostalo? Vojin puč po uzoru na banana republike? Ni to ne pali, jer su i u vrhu vojske i policije instalirani njihovi ljudi.(7)

Zvonimir Hodak u svojoj tjednim kolumni nađe koji biser, kako bi ohrabrio hrvatsko čitateljstvo i posramio (anti)fašističke idiote, koji  ne priznaju ni ono što je cijeli svijet pohvalio i počastio Hrvatsku s velikim priznanjem u športu. ”Nakon što je ‘malo govno’ pobralo sve nagrade, ali baš sve što se u jednoj godini mugu pobrati: Najbolji igrač svjetskog klubskog prvenstva u prosincu 2017. godine, pa najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji, zatim najbolji igrač Europe u izboru UEFA, najbolji igrač svijeta po FIFI-i, pa Zlatna lopta Ballon d’or u parizu i sve to im nije dosta. Koja lakomost, AIPS, najpoznatije Međunarodno udruženje sportskih novinara, ne nogometnih novinara, nego novinara koji prate sve športove, proglasilo je Luku Modrića najboljim športašem svijeta u 2018. godini. Amen. (…) Orjuna trpi li, trpi. Na kraju nije ni kršćanski priuštiti našim ljevičarima toliko boli, bijesa i mržnje.” Zvonimire, Ne quid nimis!

S ovim mislima i idejama ulazimo u Novu 2019. godinu s vijerom u Boga i nadom u hrvatski narod, kako je pobijedio srpsko-crnogorskog agresora, te četništvo i JNA, da će uskoro pobijediti i unutarnjeg neprijatelja, te ukloniti antihrvatski balast iz državi – za sva vremena. Amen.

Želim obilje Božjeg blagoslova u ovoj 2019. godini svim državotvornim Hrvatima, posebice hrvatskim braniteljima, koji su preživjeli obrambeni Domivinski rat a sada se bore za najosnovnije životne potrebe u državi koju su stvorili.  

PS: Možda je ovo moj posljednji osvrt, jer u proceduri je novi Zakon o elektronskim medijima, koji će najviše pogoditi hrvatske domoljubne portale, koji nisu u službo režima.

_______________

(1) Savo Štrbac se pohvalio: ”U Srbiji sam bogataš.. /maxportal.hr

(2) Tko i zašto prikriva činjenice o povlaštenim partizanskim i JNA mirovinama? /dragovoljac.com

(3)Kopija begradskog hrama Svetog Save u Splitu / hrsvijet.net

(4) Premijer Plenković u Pupovčevom igrokazu na proslavi Božića / Vjekoslav Krsnik

(5) Milorad Popovac zlouporabio pravoslavni Božić/ hrsvijet.net

(6) Intervju Mladena Pacvkovića s Draženom Stjepandićem, autorom monodrame/ glasbrotnja.net

(7) Tri ključna momenta / dragovoljac.com

(8) Je li kršćanski priuštiti našim ljevičarima toliko boli, bijesa i mržnje/kamenjar.com

 

Rudi Tomić/Hrvatsko nebo

 

 

Facebook komentari

komentara