Redakcija Novosti SNV-a, i njihov mentor Milorad Pupovac ponašaju se kao nekad Centralni komitet KP Jugoslavije , koji “neposlušne i njima nepoćudne” Hrvate treba vratiti na ” ispravan” put Partije!

Vrijeme:6 min, 38 sec

A pod ispravan putem  Partije podrazumjeva se da su Srbi  ” dobri,čvrsto na partijskoj liniji očuvanja jugoslavenskih  vrednota KPJ, a Hrvati ” loši, nacionalisti, klerofašisti, obnovitelji NDH i samim time -ustaše”!

Tjednik  Novosti, koji godinama takvom svojom retorikom označava Hrvate, izdaje Srpsko narodno vijeće, krovna institucija srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, kojoj je na čelu  predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

Milorad Pupovac zastupnik je u Hrvatskom Saboru, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i istovremeno predsjednik nevladine udruge Srpsko narodno vijeće i zastupa izdavača Novosti!  Nije li to očiti sukob interesa?

Time  neka se pozabave hrvatske institucije, ukoliko bude političke volje, jer očito bez političke volje, hrvatske institucije ” ne rade svoj posao”

A hrvatske institucije bi itekako imale posla, u svakom broju Novosti. Ponajprije zato što se Novosti financiraju iz proračuna države Hrvatske, za rad i pomoć srpskoj  nacionalnoj manjini u očuvanju njihova identiteta. Državna revizija bi trebala kontinuirano kontrolirati nenamjensko trošenje proračunskog novca, jer je očito da se ne troši na očuvanje tradicijskih vrednota srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, već na neprestano izigravanje političkog policajca nad Hrvatima!

Savjet za nacionalne manjine još i kontrolira kriterije i namjensko trošenje proračunskog novca, ali sredstva dodijeljena SNV-u očito nitko ne kontrolira.

U 2018, godini država Hrvatska je za financiranje programa nacionalnih manjina izdvojila od ukupno predviđenih 33.840.000, Srpska nacionalna manjina je  dobila 9.227.000, Talijanska  6.680.000, Mađarska 3.845.000, Češka 3.004.000, Bošnjačka  2.027.500, Rusini 657.000 i Ukrajinci 653.000 kuna. Za romska udruženja predviđeno je 503.000 kuna, dok će za ostvarivanje njihove kulturne autonomije dobiti još 500.000 kuna.

Od srpskih organizacija najviše je dobilo Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’, 4.375.000 kuna, SNV je dobio 3.780.000, Zajedničko veće opština 505.000, a zajedno s članicama 642.000 kuna. Srpsko privredno društvo ‘Privrednik’ dobilo je 225.000, Srpsko kulturno umjetničko i duhovno društvo (SKUD) ‘Đurđevdan’ iz Drežnice 70.000, SKUD ‘Jovan Lazić’ iz Belog Manastira 60.000, a ‘Čuvari srpskog identiteta’ iz Vukovara 75.000 kuna.

https://www.portalnovosti.com/savjet-za-nacionalne-manjine-raspodijelio-sredstva-za-2018

Uz ta sredstva nacionalne manjine dobivaju i sredstava iz proračuna lokalnih zajednica, županija, gradova i općina. U Istri se od 2008 .godine redovito svake godine u srpnju, održavaju Dani srpske kulture u istarskim gradovima, Puli, Rovinju, Umagu…, koje sufinanciraju navedeni gradovi iz svog  proračuna!

http://www.pula.hr/hr/novosti/detail/17966/otvoreni-10-dani-srpske-kulture-u-istri/

” Jubilarni deseti Dani srpske kulture u Istri održavaju se od 16. do 18. kolovoza u Puli, Umagu i Rovinju. Cilj manifestacije, koja se održava i u ostalim Istarskim gradovima, približavanje je i predstavljanje bogatstva kulturnih različitosti i tradicija.” piše na stranici grada Pule.

Napominjem da je Hrvatski Sabor izglasao Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina,  NN 155/2002 , još 19. prosinca 2002. godine. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine srpska nacionalna manjina brojila je 186 633 ili 4,36 % u odnosu na ukupan broj od 4. 284 889. stanovnika Hrvatske.

Milorad Pupovac , gospodar Hrvatske

Ali ni Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, ni ogromna proračunska sredstva koja im država Hrvatska daje, ni kulturna autonomija, ni zagarantirana zastupnička mjesta u Hrvatskom Saboru, ništa nije dovoljno Srpskom narodnom vijeću, Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci, na čelu kojih je Milorad Pupovac  istovremeno, on bi jednostavno htio biti gospodar Hrvatske! 

Zbog toga su neprestane  provokacije, neprestano optuživanje Hrvata, neprestano unošenje nemira i izazivanje nezadovoljstva kod hrvatskog naroda, sve to po velikosrpskom Memorandumu SANU 2.

  • Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;
  • Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja;
  • Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem;
  • Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;
  • Pomagati otcjepljenje Republike Srpske;
  • .Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;

4,36 % pripadnika srpske nacionalne manjine, odnosno dio njih oko  SNV, i Milorada Pupovca ponašaju se, putem svojih Novosti i putem saborskog mandata  kao “partijski sekretari”  prema njima nepoćudnim Hrvatima. 

U svakom broju Novosti imaju  neku ličnost koja je hrvatski, domoljubno, vjerski ili katolički orijentirana, ili neku pojavu, na vulgarnoj, primitivnoj i prostačkoj meti. Još ako se radi o hrvatskom  branitelju ili braniteljici, crkvenom velikodostojniku ili umjetniku, onda su posebno ” inspirirani”, sve to zamotano u celofan satire, parodije, ili performansa!

 Novosti u službi “Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;

Novosti i naravno njihov ” vožd” Milorad Pupovac time neprestano truju međunacionalne odnose, održavaju trajnu međunacionalnu napetost, provociraju Hrvate i onda kada se sa hrvatske strane dogodi eksces, optužuju državu Hrvatsku, njene institucije i hrvatski narod za nacionalizam (ops), rehabilitaciju NDH i ustaštvo!!! 

I to je sve da apsurd bude veći, financirano hrvatskim kunama iz hrvatskog proračuna.

Današnji broj Novosti pun  je nevjerojatnih gadosti i nepojmljive mržnje prema državi Hrvatskoj, hrvatskoj predsjednici i hrvatskim braniteljima.

Godinama proganjaju, hrvatsku  književnicu,  sa tri nagrađena romana, braniteljicu Vukovara, Tanju Belobrajdić, jer je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović donijela odluku da joj dodijeli odličje Red hrvatskog trolista „za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu“

Citiram dio teksta o hrvatskoj državi Viktora Ivančića, riječi koje kao nisu njegove, ali su njegove, da se ne kaže da vadim iz konteksta;

https://www.portalnovosti.com/hrvatski-trolist

“Potom bi se moglo očekivati da iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske pošalju odgovor Inicijativi mladih za ljudska prava:

„Poštovani,

Glede Vašeg pitanja postavljenog 4. siječnja 2019., a sukladno članku 18. Zakona o pravu na pristup informacijama, možemo Vas obavijestiti da je država na koju se referirate neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka,i to do mjere da svaka novinarska šuša, poput redovnog suradnika Peščanika, uzima sebi pravo komunicirati s javnošću u ime Ureda predsjednice Republike Hrvatske.“

Nakon toga bi se moglo očekivati da aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava pošalju upit redovnome suradniku Peščanika:

„Što je to uopće hrvatski trolist?“

Redovnome suradniku Peščanika neće preostati drugo nego da se, u svom neznanju, pozove na Wikipediju:

„Hrvatski trolist, često i pod nazivom Zvonimirov križ, bio je česta oznaka među hrvatskim domobranima u Prvom i službena oznaka Domobranstva u Drugom svjetskom ratu. Posebno su ga učinili prepoznatljivim zrakoplovci NDH krajem Drugog svjetskog rata, koji su ga nosili na svojim zrakoplovima na mjestu njemačkog balkenkreuza.“

I tako tim ustaškim avionom, s Kolindom Grabar Kitarović u pilotskoj kabini i hrvatskim trolistom na trupu, letimo u tri pizde materine…”

E pa ovaj tekst nikako se ne može staviti pod satiru, ni ironiju , a ni performans!!! To nije sloboda mišljenja, nije pravo na slobodu medijskog izražavanja!!

Hrvatska država je po Viktoru Ivančiću “neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka”

Ovo je čisti govor MRŽNJE!

A TEK OVO ??? 

snv novosti

ILI OVO???

snv ft

Uz popratni tekst “Normalni građani znaju da je samo obješeni Prvi predsjednik onaj koji nam danas treba.”Isto potpis Viktora Ivančića

https://www.portalnovosti.com/neka-visi-f-t

Hoće li se “hrvatske institucije”  pokrenuti protiv ovakvog govora mržnje???

Nisam za zabrane, ne, ali sam za to da se ovakvi  nevjerojatni izljevi mržnje koji se šire medijskim prostorom strogo kažnjavaju, bilo visokim novčanim ili zatvorskim kaznama, kao pouka da je širenje mržnje nedopustivo!

“neizlječivo bolesna, sadistički izopačena, moralno destruirana i, u osnovi, zločinačka”

I tako tim ustaškim avionom, s Kolindom Grabar Kitarović u pilotskoj kabini i hrvatskim trolistom na trupu, letimo u tri pizde materine…”

Mislim da ove riječi samo opisuju stanje uma njihova pisca, da nije tako ne bi ih mogao napisati!

Lili Bencik/ Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)