MINISTARSTVO PROTUHRVATSKE NEKULTURE

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

 

 

Nakon sjednice Vlade RH ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je kako Ministarstvo kulture radi na novim zakonskim rješenjima, kojima će se jasno regulirati ponašanje i urednička odgovornost za objavljivanje tekstova i komentara na društvenim mrežama, a sve prema Zakonu o nedopuštenom ponašanju na internetu.

 

Iako demokracija podrazumijeva slobodu govora i pisma, pa i u toj slobodi treba postaviti neke standarde kulturnog ophođenja, pravednosti prije svega. Urediti državu na papiru je vrlo jednostavno, a držati se napisanoga i nije tako lako, osobito u našoj lijepoj zemlji. Sve bi to bilo lijepo i pošteno da se u stvarnosti ne pojavljuju sasvim druga mjerila.

Naša ministrica će se osvrtati samo na jednu stranu priče i tako će napomenuti ispad mladoga Đakića, koji nikako ne opravdavam, ali isto tako ne opravdavam sustavne i nekažnjavane napade ljevice u Hrvatskoj, na stotine je primjera za to. Jedan od najsvježijih primjera nepoštivanja zakona u Hrvatskoj i primjena istoga, je odnos prema Miloradu Pupovcu koji, po ne znam koji puta neometano pljuje svima nama u lice i dijeli nam lekcije, pa se često pitamo tko nam to vodi državu i u kojoj mi državi živimo?!

Sve što izgovaraju i čine Pupovci, Pusići, Goldsteini, Puhovski, Mesići, Markovine, Klasnići, Frljići i mnogi …..ići, to nije nikakav problem za našu osjetljivu ministricu, koja bi u zakon trebala unijeti zabranu na DVOSTRUKA MJERILA, i konačno iskazati malo poštovanja prema zemlji koju predstavlja u Ministarstvu kulture, a ne u Ministarstvu protuhrvatske nekulture.

Kako je ministrica najavila da se radi na zakonskim rješenjima kojima će se regulirati nedopušteno ponašanje na internetu i odgovornost prema istome, neka isto tako donese zakon o ravnopravnom odnosu prema svima, pa i njezinoj odgovornosti i poštenju prema svima nama i, ne samo na papiru.

Stop licemjerstvu i igri demokracije!

 

 

A.Borošak/Hrvatsko nebo

Odgovori