SIP BiH ovjerio kandidacijske liste za Dom naroda PFBiH iz skupština ZHŽ i USŽ

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

 

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je danas ovjerila kandidacijske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Skupštine Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) i Skupštine Unsko-sanske županije (USŽ), potvrđeno je Feni iz SIP-a BiH.

 

Iz Unsko-sanske županije danas je ovjereno osam kandidacijskih listi na kojima se nalazi 13 kandidata. Ovjereno je pet kandidacijskih listi iz reda bošnjačkog naroda, dvije kandidacijske liste iz reda hrvatskog naroda i jedna kandidacijska lista iz reda ostalih.

Iz reda bošnjačkog naroda ovjerene su: kandidacijska lista koju je podnio politički subjekt A-SDA-Pomak-Zajedno i na njoj su Hajrudin Halilović i Rasim Pajić; zatim kandidacijska lista izaslanika Hadisa Jusića na kojoj su Hadis Jusić, Mehmed Mahmić i Asmir Ćufurović; kandidacijska lista izaslanika Zinajde Hadžić na kojoj su Nijaz Hušić i Zinajda Hadžić; potom kandidacijska lista izaslanika Nisveta Jusića na kojoj je Nisvet Jusić i kandidacijska lista Ekrema Prošića na kojoj je Ekrem Prošić.

Dvije su kandidacijske liste iz reda hrvatskog naroda: kandidacijska lista koju je podnio izaslanik Razim Halkić i na njoj je samo njegovo ime Razim Halkić, te kandidacijska lista Laburističke stranke i na njoj je Anel Šahinović.

Ovjerena je i jedna kandidacijska lista iz reda ostalih, a to je kandidacijska lista Laburističke stranke na kojoj su Rasim Kantarević i Edina Abdić-Pleho.

Kada je u pitanju Skupština Zapadnohercegovačke županije, SIP BiH je ovjerio ukupno četiri kandidacijske liste, sve četiri su iz reda hrvatskog naroda.

Prva je kandidacijska lista koju je podnijela Hrvatska demokratska zajednica i HKDU BiH, a na njoj su Zdravko Bešlić, Damir Jurišić i Žana Miličević. Druga je kandidacijska lista izaslanika Tomislava Mandića na kojoj su Tomislav Mandić, Ivan Damjanović i Klaudija Skoko.

Treća kandidatska lista iz ZHŽ koju je SIP BiH ovjerio je kandidacijske lista Hrvatske stranke prava na kojoj je Zvonko Jurišić, a četvrtu kandidacijsku listu je podnijela izaslanica Marija Iličić i na njoj su Marija Iličić i Ivan Leko.

Skupština Zapadnohercegovačke županije zakazala je sjednicu za sutra na kojoj bi trebao da bude i izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je do danas ovjerila kandidacijske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz pet županijskih skupština.

Ranije je to uradila iz skupština Tuzlanske županije, Županije Sarajevo i Zeničko-dobojske županije i te liste su im vraćene da bi u županijskim skupštinama proveli posredne izbore i nakon toga dostavili rezultate SIP-u BiH. Danas je ovjerila kandidacijske liste za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Skupštine Zapadnohercegovačke županije i Skupštine Unsko-sanske županije.

Ukupno iz pet županijskih skupština su dostavljene kandidacijske liste, SIP BiH je izvršio provjere i ovjerio ih, dok iz pet županijskih skupština još nisu dostavljene kandidacijske liste.

 

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori