RAGUŽ ZA HMS: Mesić je najveći izdajnik u povjesti Hrvata, Kosor nerelevantna, a Čoviću zamjeram jedino zbog Lisice

Vrijeme:2 min, 3 sec

 

 

Predsjednik Hrvatske Republikanske Stranke i član Predsjedništva Hrvatskog Narodnog Sabora BiH Slaven Raguž, komentirao je za Hrvatski Medijski Servis napad bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića, i bivše hrvatske premijerke Jadranke Kosor na predsjednika HDZ BiH i HNS BiH dr. Dragana Čovića zbog Čovićeve nazočnosti proslavi Dana Republike Srpske.

 

-Stjepan Mesić je u recentnijoj hrvatskoj povijesti jedan od najvećih, ako ne i najveći, izdajnika hrvatskoga naroda. Komentirati bilo što što on izjavljuje, pa makar i samu njegovu pojavu, značilo bi dati mu na vrijednosti koju nipošto ne zaslužuje. Taj čovjek je davno morao biti u zatvoru zbog veleizdaje, izjavio je Raguž za HMS.

Što se tiče Jadranke Kosor, Raguž kaže kako nije siguran koja je to sad faza njene političke evolucije, jer zna što je govorila i kakvo je mišljenje imala o Čoviću kada je brandiranim stranačkim autobusom dolazila u Mostar, a što govori danas.

-Dok je držala svijeću Sanaderu, kasnije bila premijerka i predsjednica HDZ-a RH, također se išlo na proslavu Dana RS-a, a biskup Komarica je primao ordenje iz ruku Milorada Dodika, tada joj to nije smetalo. Očigledno njena politička evolucija i stavovi ovise o političkim okolnostima i vjetrovima koji pušu, tako da i svaku njenu izjavu ne treba uzimati kao relevantnu, te je ne treba ni komentirati, izjavio je lider “Republikanaca”.

Raguž, međutim, nipošto ne odobrava, nazočnost Čovića na proslavi Dana Republike Srpske, ne zbog same proslave Dana RS-a kao takvog, nego zbog činjenice da se na toj svečanosti odlikovalo ratnog zločinca Slavka Lisicu, o čemu se znalo i ranije.

Podsjeća kako se Lisicu posthumno odlikovalo “za izvanredne uspjehe u komandovanju i rukovođenju jedinicama vojske srpske u oružanoj borbi s neprijateljem i oslobađanju Republike Srpske”.

-U trenutku kada se saznalo za odlikovanje Lisice, predstavnici hrvatskog naroda su trebali napustiti ili jednostavno ne doći na svečanost. Ni u čemu Čovića ne opravdava činjenica da on nije nazočio dodjeli tog odlikovanja, jer sve je to bio dio protokola iste svečanosti, organizirane od strane istih ljudi, kaže Raguž za Hrvatski Medijski Servis.

Inače Raguž smatra sasvim legitimnim i demokratskim pravom srpskog naroda u BiH hoće li i na koji način obilježavati Dan Republike Srpske.

-RS je ustavna kategorija potpisana u Daytonu i konačno to moramo shvatiti i prihvatiti. No, s naše hrvatske strane, mora postojati razina dostojanstva koja se mora poštovati. Savezništvo i suradnja ne smije i ne može biti podaništvo, ističe predsjednik HRS-a.

 

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)