NESLUŽBENO, Mladen Bošković bit će predložen za dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta Federacije

Vrijeme:51 sec

 

 

Kolegij Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zasjedao je uoči sutrašnjeg najavljenog nastavka konstituirajuće sjednice tog Doma, a kako je za Fenu potvrdio predsjedavajući Elvir Karajbić sastanku nazočili i predstavnici SDA i HDZ-a. Neslužbeno se doznaje da će HDZ BiH za dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH predložiti Mladena Boškovića.

Karajbić kaže da su ove dvije stranke najavile da će sutra dostaviti na pisarnicu Parlamenta dopis o formiranju svojih zastupničkih klubova, piše N1.

Neslužbeno, zastupnički klub predvođen HDZ-om BiH predložit će Mladena Boškovića za jednog od dva dopredsjedatelja Doma.

Karajbić naglašava da je za odluku o izboru potrebno najmanje 50 glasova zastupnika.

Članovi Zastupničkog doma trebaju birati i članove parlamentarnih radnih tijela, za što su, po Karajbićevim riječima, određene političke stranke dostavile svoje prijedloge.

Elvir Karajbić podsjeća da je za sutra najavljena i izvanredna sjednica Zastupničkog doma na kojoj bi zastupnici trebali razmatrati proračun Federacije BiH za 2019. godinu. Taj akt predložen je po hitnom postupku.

 

 

 

/HMS/http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)