NEMA NASTAVE U ZAGORI, Fascinantni prizori u Imotskom: Fotografije snimljene iz zraka najbolje dočaravaju zimski ugođaj

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

 

 

Foto Braco Ćosić

Zbog snježnih oborina škole u Cetinskoj, Imotskoj i Vrgoračkoj krajini odlučile su u srijedu odgoditi nastavu, a na čišćenju snijega, koji je u nekim područjima Dalmatinske zagore dostigao visinu i do 40 centimetara, angažirano je 140 ljudi.

“Sve osnove i srednje škole na području Cetinske i Imotske krajine danas su donijele odluku o neodržavanju nastave zbog snijega na tom području koji otežava promet i dolazak učenika na nastavu”, rekao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomilov Đonlić, prenosi Slobodna Dalmacija

Nastava je odgođena i u Vrgorcu i područnim školama. Srednja škola Tin Ujević, Gimnazija i Osnovna škola Vrgorac pustili su kućama malobrojne učenike koji su ipak došli na nastavu, a za sutra se čeka odluka školskog odbora, jer ceste prema područnim školama u planinskom dijelu Vrgorca nisu prohodne.

Dionicu autoceste A1 od Ploča do Zagvozda ralice čiste od jutarnjih sati i kolnik je čist, te promet teče usporeno, ali bez zastoja. Prilazna cesta od Vrgorca do ulaza na autocestu kod čvora Ravča još uvijek nije očišćena od snijega, pa se preporuča uključivanje na autocestu kod čvora Vrgorac.

Voditelj Zimske službe Županijskih cesta Split Petar Vuletić je izvijestio kako je u noći s utorka na srijedu snijeg u Dalmatinskoj zagori ponegdje dostigao visinu i do 40 centimetara.

“Na uklanjanju snijega s prometnica na području Splitsko-dalmatinske županije angažirana su 32 kamiona s ralicama te sedam utovarivača i ukupno oko 140 ljudi” rekao je Vuletić.

Po njegovim riječima, na glavnim cestovnim pravcima na području Splitsko-dalmatinske županije promet se odvija bez zastoja a tijekom dana Zimska služba Županijskih cesta Split čistit će snijeg i na cestama koje vode do udaljenijih naselja.

“Nešto snijega”, kako je dodao, bilo i na Braču i Hvaru.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)