D.Bašić: Nekažnjeni zločini tzv.Armije BiH – Buhine kuće

Vrijeme:4 min, 7 sec

 

U Buhine Kuće 9. siječnja 1994. godine, oko 5 sati ujutro, specijalne postrojbe, tvrdi se, na čelu s Vikićevim specijalcima, u maglovitoj noći, bez borbe i otpora ušli su u zaleđe pripadnika HVO-a i napravili krvavi masakr. U manje od sat vremena ubili su 27 pripadnika HVO-a ali i desetak civila, žena, djece, staraca, te zapalili desetak kuća. Četrdesetak vojnika i civila je ranjeno, devetorica pripadnika PPN-a Munje su uhićeni na spavanju, bez pružanog otpora, mućeni su i masakrirani, a njihova su tijela nađena ruku i nogu vezanih žicom.

Upadom u Buhine Kuće snage Armije BiH presjekle vezu između Viteza i Busovače i tako su se približili cilju da Lašvansku dolinu presjeku na dva dijela čime je bilo ugroženo 60.000 Hrvata koji su nastanjivali to područje. Iako im je za to trebalo manje od jednog kilometra, na sreću, u naumu nisu uspjeli.

Postrojbe HVO-a su 20. siječnja 1994. godine vratile pod svoj nadzor u dobro pripremljenoj akciji selo Šantiće zaselak Buhine kuće i zatekle stravične prizore zločina .

Najmlađi među žrtvama bio je Danijel Grbavac koji nije dočekao svoj 2. rođendan (rođen 16.2.1992.).Posebno svirepo je  ubojstvo Marka Buhića koji je ubijen tako što mu je tijelo prerezano motornom pilom, pa mu je gornji dio tijela nađen i pokopan mjesec dana prije donjeg dijela.

Ono što je najmonstruoznije u svemu jeste činjenica kako su i  Buhine kuće kao Križančevo selo, Uzdol, mjesta monstruoznih zločina za koje nitko nije nikada odgovarao, iako se znaju i izravni počinitelji i nalogodavci.

Čitav je niz nekažnjenih zločina koje je počinila tzv Armija BiH.

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/07/19/16561/

 

Rušene su i katoličke crkve, sakralni objekti skrnavljena groblja i kapelice

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2018/02/26/zlocinacki-pothvat-tzv-abih-srusene-i-ostecene-katolicke-crkve-i-vjerski-objekti-galerija-slika/

 

I svi ti dokazi ne vrijede ništa velikobošnjačkim čelnicima. U negiranju zločina prednjači Bakir iztbegović svojim besramnim  lažima.

 

OBRAĆANJE ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BIH BAKIRA IZETBEGOVIĆA POVODOM 9. MAJA DANA ZLATNIH LJILJANA I DANA POBJEDE NAD FAŠIZMOM, TRAVNIK, 09. MAJ 2017. GODINE

 

Iste laži ponavlja i u  Mostaru, povodom 25. godina utemeljenja 4. korpusa tzv. ARBIH, kada je održao žestoki ratnohuškački govor

 

Mi smo se sistematski suprostavljali činjenju zločina,  a druge strane su ih sistemaksti  ohrabrivale. Tu leži taj balans u našu korist i naša ogromna moralna pobjeda koju također pokušavaju kroz vrijeme uzeti”, rekao je Izetbegović te naglasio kako je “na BiH izvršena agresija s ciljem podjele ove naše lijepe domovine”.

“Posebno je to izraženo ovdje u Hercegovini i ovaj su prostor željeli podijeliti. To i danas neki imaju u glavama, ali nisu uspjeli tada a poručujemo im da neće u tomu uspjeti nikada. 4. korpus se tada našao u procjepu dva agresora, jednog s istoka i drugog sa zapada. Nigdje taj uski procjep nije bio bliže spajanju linija agresora kao ovdje. Svodio se na nekoliko stotina metara. Cilj je bio ovaj prostor uzeti i podijeliti, osigurati uvjete za istrebljenje Bošnjaka i svih onih koji vole BiH”

Više na poveznici http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/11/17/nove-prijetnje-ratom-zestoki-ratnohuskacki-govor-bakira-izetbegovica-u-mostaru-bit-ce-rata-ne-izazivajte-nas/

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/11/17/nove-prijetnje-ratom-zestoki-ratnohuskacki-govor-bakira-izetbegovica-u-mostaru-bit-ce-rata-ne-izazivajte-nas/

 

 

 

 

 

 

 

Daran Bašić/Hrvatsko nebo

 

 

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.