CERIĆ: Posebno mi je drago što je Komšić izabran umjesto Čovića i što su ga izabrali Bošnjaci

Vrijeme:1 min, 38 sec

 

 

Neki bošnjački mediji danas su prenijeli  izmišljenu  vijest kako se Dragan Čović, predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH, fotografirao sa srpskim vojnikom Slavkom Lisicom. Lisicu je danas posthumno odlikovala  predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović na proslavi dana Republike Srpske u Banja Luci, što je potaknulo bivšeg reisa i bivšeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na javnu reakciju.

 

Ćerićevu reakciju prenosimo u cijelosti:

 

ČOVIĆU, sram te bilo i sram bilo onog koji ti je dao da govoriš u Potočarima ispred žrtava srpskog Genocida!

Sad mi je posebno drago što je Željko Komšić izabran umjesto tebe i što su ga Bošnjaci izabrali uprkos tebi i takvima kao što si ti, jer ti nemaš ni kršćanskog ni bosanskog obraza, a kamoli ljudskog morala i hrvatskog nama!

Još jednom sram te bilo!, napisao je Cerić, koji očito od lidera Hrvata u BiH očekuje da vodi probošnjačku politiku prema Republici Srpskoj.

Zanimljivo je da Čoviću nije smetalo što je tokom obiljažavanje “dana RS” predsjednica entiteta Željka Cvijanović posthumno odlikovala oficira VRS Slavka Lisicu.

Slavko Lisica je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina na području Šibenika 1991. godine.

Lisica je bio general Vojske RS, a prije toga pukovnik u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (JNA) u tzv. Kninskom korpusu kojim je zapovijedao na doživotnu robiju osuđeni komandant Vojske RS Ratko Mladić.

Županijski sud u Šibeniku Slavka Lisicu je 1998. godine proglasio krivim za ratne zločine i osudio na 15 godina zatvora jer je kao zapovjednik oklopnih i topničkih jedinica u sastavu Kninskog korpusa u septembru 1991. godine naredio napade na Šibenik. Čoviću očito nije smetalo što je na “prazničnoj svečanosti” koju je pohodio odata i počast zločincu koji je ubijao Hrvate i rušio Šibenik.

Senad Pećanin je u svojoj reakciji na dolazak Čovića u Banju Luku napisao kako je to “jedini političar koji plače nad Vukovarom i slavi RS”.

 

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)