SKB MOSTAR Epidemija gripe, najviše pacijenata s upalom pluća

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

 

U SKB Mostar zbog očekivane epidemije gripe, do daljnjega se ograničavaju redovite posjete bolesnicima, odnosno posjete se mogu odobriti samo u nužnim slučajevima”

 

Na Klinici za dječje bolesti (pedijatrija) SKB Mostar najviše je pacijenata s upalom pluća, rečeno je za Bljesak.info s ovog odjela.

”Broj pacijenata se povećao. Majke jesu spavale po stolicama jer nema slobodnih kreveta. Na odjelu nam leži najviše djece s upalom pluća. Pacijente koji žive u blizini puštamo na kućno liječenje, no sve je pod kontrolom liječnika”, rekli su nam sugovornici iz ove Klinike.

Iz Odjela za odnose s javnošću SKB Mostar, također su potvrdili kako Klinici za dječje bolesti SKB Mostar trenutno ima povećan broj pacijenata. Ističu kako to nije neuobičajeno za ovo doba godine.

”Pacijenti za koje liječnici ustanove da su nakon primljene terapije dobrog općeg zdravlja otpuštaju se na kućno liječenje, uz dogovoreno vraćanje na ostatak terapije koju trebaju primiti”, naveli su iz SKB Mostar.

Posjeti u bolnici se ograničavaju do daljnjeg.

”U SKB Mostar zbog očekivane epidemije gripe, do daljnjega se ograničavaju redovite posjete bolesnicima, odnosno posjete se mogu odobriti samo u nužnim slučajevima”, potvrđeno je za Bljesak.info iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar.

Kako su naveli, to znači da samo jedna osoba dnevno može dostaviti osobne stvari i potrebnu medicinsku dokumentaciju uz nošenje respiratorne maske.

 

 

Hrvatsko nebo

Odgovori