NAJAVA POVODOM 25. GODINA ZLOČINA U BUHINIM KUĆAMA U Vitezu sutra okrugli stol o Domovinskom ratu i obrani Središnje Bosne

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Vrijeme:1 min, 12 sec

 

 

U viteškom motelu Bor sutra, 9. siječnja, bit će održan okrugli stol na temu “Domovinski rat i obrana Središnje Bosne” povodom 25. obljetnice zločina tzv. Armije RBiH u Buhinim kućama nadomak Viteza.

 

Tim povodom, udruge proistekle iz Domovinskog rata Županije Središnja Bosna organiziraju okrugli stol na temu “Domovinski rat i obrana Središnje Bosne” sutra, 9. siječnja s početkom u 12:30 sati u motelu Bor u Vitezu.

O Domovinskom ratu u Središnjoj Bosni i zločinima tzv. Armije RBiH nad zarobljenim pripadnicima HVO-a i hrvatskim civilime te jednogodišnjoj opsadi hrvatskih enklava u tom dijelu BiH, govorit će Vladimir Šoljić, predsjednik HZ HB i ministar obrane u nekadašnjoj Vladi HRHB te Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH i djelatnik centra, znanstvenik Hrvoje Mandić.

Sutra će u Vitezu biti obilježena 25. obljetnica zločina tzv. Armije RBiH nad hrvatskim braniteljima i civilima počinjenog u Buhinim kućama 9. siječnja 1994. godine u kojem je svirepo ubijeno 27 osoba hrvatske nacionalnosti. Paljenje svijeća i polaganje vijenaca za sve poginule pripadnike Viteške brigade HVO-a i pripadnike travničkih specijalaca “Munja” kao i hrvatske civile počinje u 10:50 sati na groblju Topala, a u 11 sati bit će služena sveta misa zadušnica.

Zločin tzv. Armije RBiH jedan je u nizu zločina počinjenih nad hrvatskim braniteljima i civilima tijekom opsade Središnje Bosne za kojeg još uvijek nema kazneno odgovornih pred Sudom BiH.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.