Milorad Pupovac ponovo zlouporabio pravoslavni Božić

0

 

 

Moramo se izvući iz živog blata srpsko-hrvatskih povijesnih tema, poručio je u nedjelju predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac na prijemu SNV-a, iznova zloupotrebljavajući jedan vjerski blagdan u političke svrhe.

 

Da Milorad Pupovac u pravilu govori jedno a radi drugo, potvrdile su i dodjeljene nagrade SNV-a. Dok je kao jedan od prioriteta naznačio “izvlačenje iz živog blata srpsko-hrvatskih povijesnih tema”, nagradu je dodijelio političaru čiji je prethodnik ubijen u beogradskoj skupštini i komunističkom aktivistu koji fizičkim nasiljem pokušava braniti velikosrpske mitomanske teze o “genocidnosti hrvatskog naroda”.

Nagradu SNV-a “Svetozar Pribičević” za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa primio je, naime, Krešimir Beljak, aktualni predsjednik HSS-a, stranke čiji su čelnici svojevremeno pobijeni u beogradskoj Skupštini.

Sve je o tome, u prigodnoj objavi na društvenim mrežama, kazala Hloverka Novak Srzić.

– I tko kaže da nisu uznapredovali hrvatsko- srrpski odnosi..dok su Stjepana Radića, predsjednika HSS-a ubili u beogradskoj Skupštini, današnjeg predsjednika Krešu Beljaka pupovci odlikovali….jer, kako je ustvrdio prvi pravomoćno osuđeni hasesovac – i dalje vjeruje u bratstvo i jedinstvo… – napisala je nekadašnja glavna urednica HRT-a, rugajući se Beljakovim izjavama o “bratstvu i jedinstvu” izrečenim 2019. godine.

Nagrada zbog promoviranja teze o “genocidnosti hrvatskog naroda”

Više pažnje logično bi trebalo posvetiti izvjesnom Zoranu Restoviću, predsjedniku Udruge antifašističkih boraca i Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije, koji je Nagradu za antifašizam “Gojko Nikoliš” dobio zbog barbarstva, odnosno zbog “prekida ustašofilskih promocija“.

Zoran Restović je predsjednik Udruge antifašističkih boraca i Zajednice udruga antifašističkih boraca Šibensko-kninske županije koja broji 80-ak članova.

Restović je široj javnosti postao poznat po pokušaju fizičkog prekida promocije knjige Igora Vukića “Radni logor Jasenovac” u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku.

-Vukiću i istomišljenicima želimo pokazati da pokazati da nisu dobrodošli, da Šibenik ima i svoje antifašističko lice koje se crveni zbog činjenice da se u njihovom gradu, u javnom prostoru, promiče revizionizam, rehabilitira ustaška NDH, i negiraju zločini u logoru smrti u Jasenovcu. Poručujemo im da se pred njima nećemo skrivati ni kapitulirati – kazao je tada nagrađeni Restović u izjavi za TRIS portal.

Zanimljivo, na primanju SNV-a u Zagrebu nazočili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji su došli podržati spektar antihrvatskih aktivnosti svog koalicijskog partnera Milorada Pupovca.

Na stranu baljezgarije jednog pravomoćno osuđenog kriminalca o “bratstvu i jedinstvu”. Međutim, pljeskati osuđenom kriminalcu kao i osobi koja otvorenim fizičkim nasiljem pokušava zaustaviti raskrinkavanje srbijanskih mitova temeljem kojih je stvorena teza o “genocidnosti hrvatskog naroda”, koju Milorad Pupovac i njemu slični i danas podgrijavaju, dokaz je svega drugog osim političke zrelosti.

Zanimljivo, sve se to događa u trenucima dok Arhiv NDH u svojim trezorima drži nitko drugi, nego srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin.

Bez obzira što bi temeljem sporazuma o sukcesiji Arhiv NDH trebao biti vraćen Hrvatskoj, kao i preslike svih dokumenata jugoslavenske savezne razine nastalih u razdoblju 1944 – 1992., Andrej Plenković i njegovi ministri bave se pitanjem povrata umjetnina.

Neosporno je da bi u slučaju povrata arhiva raskrinkavanje srbijanskih mitova temeljem kojih je stvorena teza o “genocidnosti hrvatskog naroda” bilo rješeno vrlo jednostavno.

Međutim, to očito nije prioritet aktualne vlasti. Stoga, nad srbijanskim “istinama” o Jasenovcu i dalje brinu Aleksandar Vulin i Aleksandar Vučić te njihova produžena ruka u Hrvatskoj – Milorad Pupovac.

Josip Zdunić

 

 

HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara