Izbornik Červar objavio konačan popis rukometaša za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

 

Izbornik Lino Červar danas je, tri dana  do prvog ispita hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, objavio konačni popis od 18 putnika za München gdje će naši rukometaši igrati prvu fazu natjecanja. 

 

Dvojica će igrača biti u statusu zamjene, a otpao je Leon Šušnja koji na prvenstvo neće ići zbog ozljede. Umjesto njega na Svjetsko prvenstvo će mladi Halil Jaganjac.

– Šušnja se ozlijedio prije nekoliko dana i nije zasad sposoban za nastup na SP-u. Radi su o kružnom napadaču koji nam je bio jako važan u fazi obrane, a umjesto njega ćemo voditi mladog Halila Jaganjca. Svih 28 igrača s prvotnog popisa još konkuriraju za sastav. Na njima je da treniraju u klubovima i čekaju eventualni poziv, dođe li do ozljeda – rekao je Červar.

POPIS:

VRATARI: Marin Šego (Pick Szeged), Ivan Stevanović (Schaffhausen)

DESNA KRILA: Zlatko Horvat (PPD),  Ivan Vida (Nexe)

LIJEVA KRILA: Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić PPD),

KRUŽNI NAPADAČI: Željko Musa (Magdeburg),  Krešimir Kozina (Goepingen), Marin Šipić (Nexe)

LIJEVI VANJSKI: Domagoj Duvnjak (Kiel) , Halil Jaganjac (Nexe), Damir Bičanić (PPD), Ivan Slišković (Goepingen), Alen Blažević (Pick Szeged)

SREDNJI VANJSKI: Luka Cindrić (Kielce), Igor Karačić (Vardar)

DESNI VANJSKI: Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (Tatabanya)

Hrvatska će u prvom krugu SP-a igrati u skupini B, a suparnici će joj redom biti Island (11. siječnja), Japan (13. siječnja), Makedonija (14. siječnja), Bahrein (16. siječnja) i Španjolska (17. siječnja).

 

Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori