Ana Popović: “Hrvate u BiH okrivljuju jer ne žele pristati na nametnutog Komšića”

Vrijeme:1 min, 59 sec

 

Dok su Hrvati tražili krivce za još jedno gaženje izborne volje ovog naroda te načine kako promijeniti Izborni zakon koji je omogućio ovaj krajnje nedemokratski čin, ostatak javnosti, uglavnom bošnjačke, uz potporu međunarodnih predstavnika u našoj zemlji, krivce je našao u Hrvatima. Po njima je narod čija je izborna volja Komšićevim izborom grubo pogažena kriv jer je priznaje namutnutog im Komšića, kazala je novinarka Ana Popović za Dnevnik.ba.

Novinarka Ana Popović za Dnevnik.ba je komentirala aktivnosti pokreta #SejdoKomsic i jučerašnje proglašenje Željka Komšića, drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH nepoželjnim i u Neumu.

“Najvećim krivcima za gaženje volje hrvatskog naroda pokušavaju se proglasiti upravo Hrvati u BiH”, kazala je Popović.

Prema njenim riječima, Željko Komšić je prvi bošnjački član Predsjedništva BiH jer izabran je glasovima Bošnjaka, a dobio je ih više od SDA-ovog Šefika Džaferovića.

“Dok su Hrvati tražili krivce za još jedno gaženje izborne volje ovog naroda te načine kako promijeniti Izborni zakon koji je omogućio ovaj krajnje nedemokratski čin, ostatak javnosti, uglavnom bošnjačke, uz potporu međunarodnih predstavnika u našoj zemlji, krivce je našao u Hrvatima. Po njima je narod čija je izborna volja Komšićevim izborom grubo pogažena kriv jer je priznaje namutnutog im Komšića”, smatra Popović.

Na sceni je, prema ocjeni Popović, kampanja obrnutih teza da se oni koji su žrtve institucionalnog nasilja, Hrvati u BiH, proglase odgovornima i krivima, jer ne žele prihvatiti nametnutnog člana Predsjedništva BiH.

Inače, Željko Komšić proglašen je “personom non grata” u 25 općina s hrvatskom većinom u BiH, od Posavske, Srednjobosanske, Herceg-bosanske, Zapadno-hercegovačke, Hercegovačko-neretvanske i Zeničko-dobojske županije. Načelnik općine Dobretići u Središnjoj Bosni, Ivo Čakarić, prvi je načelnik neke hrvatske općine u BiH koji je odjenuo majicu s prekriženim Komšićevim likom, a ranije je i supotpisao pismo 11 načelnika i predsjednika vijeća u toj županiji kojim je Komšić proglašen “personom non grata”.

Podsjetimo, aktivisti pokreta #SejdoKomsic, prema najavama, svakog 7. u mjesecu obilježavat će nametanje Komšića za predstavnika Hrvata, pa su u brojnim gradovima diljem BiH osvanuli plakati i različite političke poruke kako Željko Komšić predstavlja simbol institucionalnog, zakonskog i političkog nasilja nad Hrvatima u BiH.

Ranije su Komšića nepoželjnim proglasile brojne hrvatske općine i županije, a Hrvati u BiH ga uspoređuju s bivšim komunističkim predstavnikom kosovskih Albanaca Sejdom Bajramovićem kojega je mimo volje toga naroda u savezno Predsjedništvo ugurao Slobodan Milošević.

 

G. L. / Dnevnik.ba. /https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)