Škoro otkrio detalje sa snimanja spota o egzodusu Hrvata u kojem je glumio i Ivo Gregurević

Vrijeme:1 min, 59 sec

 

 

“Veliki prijatelj, veliki čovjek i veliki umjetnik. Duša od čovjeka…” Miroslav Škoro tako je opisao svog prijatelja Ivu Gregurevića, velikana hrvatskog glumišta, koji je preminuo u 67. godini života.

 

Pokojni Gregurević je svoje prijateljstvo sa Škorom pred javnošću zapečatio još 2013. godine gostovanjem u spotu njegove pjesme “Zašto lažu nam u lice”, koja progovara o egzodusu Hrvata.

U video spotu na čijemu kraju vrišti apel “Hrvatsku je od 2001. do 2012. napustilo 110.000 ljudi”, uz pokojnog Ivu Gregurevića pojavljuju se i njegovi kolege Hrvoje Klobučar, pokojna Marija Kohn, Filip Radoš, Ivana Gudelj, Vedran Mlikota, Anja Šovagović-Despot, Danko Ljuština, Slaven Knezović, te članovi udruga “Eko-etno selo Stara Kapela” i “Sv. Antun” iz Batrine. Miroslav Škoro i Tihomir Žarn potpisnici su scenarija spota koji je u jednome kadru snimio vrsni Mario Delić.

“Kad smo radili taj spot, naravno da je dobiti Ivu u jedan takav projekt bilo ‘vau’… Ali ja sam njemu u jednoj rečenici rekao što radim, ma ne znam jesam li mu uopće i objasnio. Odmah je pristao, došao na snimanje i u toj jednoj maloj sceni bio maestralan”, prisjetio se Škoro, gorko napominjući da su prije pet, šest godina govorili o nečemu o čemu sada svi trube.

Dodao je:

“Snimatelj Mario je s kamerom u rukama trčao kroz selo za akterima spota sve do ulaska u kuću i tu je kamera stala, da bi onda krenuo hodati unatrag. Digli smo ga na jedan kran i tako je snimljen onaj mali egzodus iz jednog sela. Triput smo ponavljali snimanje i otišli se malo zgrijati. Kad smo pustili glazbu ispod slike, prvi put napravili spoj jednog i drugog, nije bilo čovjeka u prostoriji koji nije pustio suzu – s tugom u glasu će Škoro, što zbog odlaska prijatelja, što zbog tematike pjesme “Zašto lažu nam u lice”.

 

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori