Ličani će ponovno na izbore – Milinović: HDZ srušio sam sebe

Vrijeme:2 min, 9 sec

 

 

Ličani će ponovno na izbore za Županijsku skupštinu. S 11 glasova za i 14 suzdržanih, posljednji dan kalendarske 2018., županijski proračun nije prihvaćen. Budući da će donošenje temeljnoga financijskog dokumenta biti moguće tek u lipnju, upitni postaju svi projekti prijavljeni za europsko financiranje.

 

– Evo nas je danas bilo 12. Mi smo bili suzdržani na ovom proračunu i ono što sigurno želimo da se riješi ovaj kupus koji trenutno vlada u skupštini i da se provodi politika u županiji, skupštini. U interesu županije je ono što su tražili građani, a ovo trenutno nije tako – ističe Mario Kustić, predsjednik ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije.

Milinović: Meni su birači dali povjerenje, dobio sam više glasova nego što je dobila stranka

Povodom pada proračuna Ličko-senjske županije, oglasio se danas i sam Darko Milinović koji je za N1 televiziju prokomentirao situaciju, izjavivši da je HDZ “srušio sam sebe” te da je toj stranci Ličko-senjska županija “zadnja rupa na svirali”.

-Hrvatska demokratska zajednica je srušila samu sebe, ako kažem da je prvi put u povijesti ostvaren suficit županije od 5,2 milijuna kuna. Prošle godine, zapravo još ove tekuće, smo bili opterećeni dugom od 4,2 milijuna kuna i kompletan dug smo vratili.

Danas županija nema više dospjelih obveza i 115 milijuna kuna projekata nepovratnih sredstava fondova EU, s tim da smo mi osigurali domaću komponentu, onda možete i sami zaključiti da je HDZ, koji je po naputku Zagreba rušio proračun Ličko-senjske županije – rekao je Milinović.

Napomenuo je da je prekjučer bilo 20 ruku za proračun te da su “onda nastali pritisci od lokalnog HDZ-a, a po naputku središnjice iz Zagreba”.

-To je žalosno za Ličko-senjsku županiju, ja idem na nove izbore, idem sa svojom listom i HDZ prvi put u povijesti neće imati apsolutnu većinu u Županijskoj skupštini. Proračun će, nažalost, biti donesen tamo u četvrtom ili petom mjesecu, a do tada će svi projekti stajati i svi koji su naslonjeni na proračun županije bit će financirani samo hladni pogon – rekao je Milinović.

Uvjeren je da će u županiji doći do promjene političkih snaga te da HDZ nakon idućih izbora nema šanse osvojiti apsolutnu vlast.

-Meni su birači dali povjerenje, dobio sam više glasova nego što je dobila stranka. To je jedna stvar. Neću proći loše, druga stvar, i odradit ću svoj mandat do kraja je treća stvar. Loša situacija po moju listu ne može biti i neće se desiti. HDZ neće imati 19 mandata i HDZ će biti gubitnik tih izbora – istaknuo je Milinović.

 

M.M./HRsvijet.net/ http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)