NOVI POKUŠAJ “DELOŽACIJE” STJEPANA RADIĆA, Karamatić: Slučaj “Ashdown-Radić” otvorio oči onima koji su imali zablude oko Sarajeva

Vrijeme:1 min, 59 sec

“Hvala im jer su otvorili oči onima koji su imali zablude oko Sarajeva kao nekakvog europskog  Jeruzalema”, rezolutan je Karamatić.

Hvala im jer su otvorili oči onima koji su imali zablude oko Sarajeva kao nekakvog europskog  Jeruzalema. Ovim potezom pokazali su što misle o hrvatskome narodu u cjelini i u kojem smjeru žele odvesti kompletnu Bosnu i Hercegovinu, rekao je Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH i izaslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta BiH komentirajući za Hrvatski Medijski Servis inicijativu zastupnice SDA u Skupštini Sarajevske županije  Samre Ćosović-Hajdarević da se Ulica Stjepana Radića u Sarajevu preimenuje u Ulicu Paddyja Ashdowna.

Karamatić ističe da je zahvalan zastupnici SDA na ovome potezu jer je pokazala kako rade i kako se ponašaju predstavnici mahalaške sarajevske politike. “To čak više nije politika sarajevske čaršije jer da bi nešto bilo čaršija mora imati nekakve obrise, trgove i središta. Ovo je obična mahalaška haustorska politika kojom se bošnjački politički predstavnici služe da bi na najnižim strastima dobivali popularnost kod svojih birača”, istaknuo je Karamatić.

Komentirajući simboliku zašto se baš Ulica Stjepana Radića želi preimenovati u Ulicu Paddyja Ashdowna, a ne neka druga, Karamatić naglašava da je utemeljitelj Hrvatske seljačke stranke Stjepan Radić važna politička i povijesna osoba za hrvatski narod, ali i za sve južnoslavenske prostore uključujući i Sarajevo koje je nekada bilo isti takav grad. “Međutim, ovim potezom pokazali su što misle o hrvatskome narodu u cjelini, cjelokupnom povijesnom nasljeđu i u kojem smjeru žele odvesti kompletnu Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Karamatić u izjavi za HMS te dodao:

“Hvala im jer su otvorili oči onima koji su imali zablude oko Sarajeva kao nekakvog europskog  Jeruzalema”, rezolutan je Karamatić.

Zastupnica SDA  Ćosović-Hajdarević kazala jučer  na sjednici Skupštine SŽ da je Paddy Ashdown do trenutka svoje smrti bio opredijeljen za BiH, zbog čega zaslužuje da jedna ulica u Sarajevu  nosi njegovo ime.

Podsjećamo, Ashdown je ostao upamćen po masovnim smjenama političara koji se nisu uklapali u njegov koncept Bosne i Hercegovine te je mnogobrojnim nametnutim odlukama i intervencijama na Daytonski Ustav od Hrvata u BiH napravio građane drugoga reda u vlastitoj državi. Ashdowna posebno pamte Mostarci jer je u maniri autokratskog vladara nametnuo Statut Grada Mostara i od njega napravio “grad slučaj” pa stanovnik Mostara koji trenutno ima 28 godina nikada u životu nije imao mogućnost  birati lokalnu vlast.

 

 

 

Dnevnik.na/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori