Bijeli se oprostili od Poklepovića: Komemoracija u Poljudu okupila je mnoštvo

Vrijeme:2 min, 24 sec

 

 

Komemoracija preminulom legendarnom treneru Hajduka Stanku Poklepoviću održana je danas u kino-dvorani na Poljudu. Nije bilo dovoljno mjesta za sve one koji su došli iskazati sućut Poklepovićevoj obitelji, od šjor Stankovih nekadašnjih suigrača, igrača koje je odgojio i podigao, prijatelja, suradnika, Hajdukovih trenera, članova Nadzornog odbora, sadašnjih igrača i djelatnika Kluba, pa do izaslanika Vlade Republike Hrvatske, HNS-a, Grada Splita, Županije Splitsko-dalmatinske, predstavnika MORH-a, vatrogasaca, policije…

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

U  ime Grada Splita od Hajdukovog legendarnog trenera oprostio se gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

– Dopala me teška dužnost govoriti u ime Grada Splita na oproštaju od čovjeka koji je simbol ovog grada, ne samo Hajduka, jer šjor Stanko je bio simbol cijelog Splita. Teško je ne izraziti svoje osobne osjećaje koje dijelim sa svima vama. Što je šjor Stanko svima nama? Tražeći odgovore na ovo pitanje ćemo zapravo dati najbolju sliku o njemu kao o vrhunskom čovjeku koji je uvijek davao cijelog sebe, koji nikada nije odustajao od svog cilja, koji nikada nije odustajao od svog Hajduka, što je nebrojeno puta iskazao kroz ljubav koju je dijelio sa svima nama. To je čovjek koji i kada su ga odbacivali nikada nije rekao jednu grubu riječ nego je bio pun hvale i ponosa na ono što je napravio. Koja je pouka šjor Stanka? Viteštvo, poštenje i kultura! On je okupio danas u ovom salonu ljude koji dugo nisu bili na Poljudu i sve one koji bi češće trebali biti ovdje i učiti  o poniznosti i vedrini koju je dijelio s nama. Volio bih da o šjor Stanku u budućnosti razmišljamo upravo na taj način jer to je ono što će ga učiniti vječnim u našoj memoriji, u Hajduku i gradu Splitu – između ostalog je kazao gradonačelnik Splita.

U ime Hajduka od šjor Stanka se oprostio predsjednik Skupštine HNK Hajduk Vinko Radovani.

– U ovo sveto vrijeme Božića opraštamo se od jednog od najvećih trenera koje je Hajduk imao. Suhoparno nabrajati sve njegove uspjehe i klubove gdje je bio trener nema smisla. Vjerojatno bi to i njemu bilo dosadno. Dovoljno je spomenuti da je osam sezona vodio Hajduk, kao trener je osvojio prvo prvenstvo Hrvatske. Ne pamtim da je ikad u ovoj dvorani bio ovoliki broj ljudi. Izražavam mu veliko hvala na svemu što je dao za Hajduk, posebno i veliko hvala mu izražavam što smo svi mi bili dio bogatog prozorčića koji je utkan u Hajdukovu povijest. Dragi moj šjor Špaco želim vam da zauzmete mjesto gore na nebeskoj tribini u društvu prijatelja koji vas čekaju.

Pogreb dragog nam šjor Stanka održat će se u petak u 14 sati na mjesnom groblju u Milni na Braču, a ispraćaj sa splitskog groblja Lovrinac održat će se od 9 do 10 sati. Polazak trajekta za Brač je u 11 sati. 

Slobodna Dalamcija

 

 

hajduk.hr/ https://hajduk.hr/Šport/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)