VIDEO/ SPECIJALCI U SREDIŠTU BANJA LUKE Uhićeno pet osoba, osim Davora i Suzane Dragičević uhićen i Adam Šukalo

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

 

Pripadnici specijalnih policijskih postrojbi jutros su u Banjaluci uhitili Davora Dragičevića i Suzanu Radanović, roditelje ubijenog Davida Dragičevića.

 

Davor se trenutno nalazi u UKC u Banjaluci, jer mu je prilikom privođenja povrijeđena ruka. Ovu informaciju potvrdio je odvjetnik Pravde za davida Dragan Tolmir, javlja Glas Srpske.

Banjalučki mediji javljaju da je u tijeku pretres kuće Davora Dragičevića, čemu prisustvuje Suzana Radanović, koja je ranije lišena slobode.

U međuvremenu, pripadnici specijalnih postrojbi policije su ogradili cijeli Trg Krajine, Davidovo srce i Davorov automobil.

Osim Davora i Suzane, uhićen je i Njegoš Tomić, nekadašanji štrajkač iz parka “Mladen Stojanović”, a osim toga policija je lisice na ruke stavila još nekim građanima.

Povodom uhićenja Davora Dragičevića, oglasila se Policijska uprava Banja Luka.

Policijski službenici PU Banjaluka pod nadzorom okružnoj javnog tružiteljstva Banjaluka priveli su jutros osobu D.D. u Banjaluci u cilju dokumentiranja kaznenog djela ‘ugrožavanje sigurnosti’”, priopćili su iz PU Banjaluka.

Po neslužbenim informacijama, bježao je, pružao otpor i optuživao policiju i prilikom jutrošnjeg pokušaja da mu uruče poziv, nakon čega je priveden.

Također, policija RS uhitila je i bivšeg zastupnika u NSRS Adama Šukala.

“Upravo su me uhitili. Zloupotebom ovlašćenja uhićen sam bez i jednog razloga dok mi je policajac pred 10 svjedola prijetio. Prijetnje su nastavili ali ozbiljne u PU BL. Dragan Lukač je naredio ovo uhićenje uz zloupotreba službenog položaja”, napisao je Šukalo na svom FB profilu.

Privedeni su i Željko Dabić, Njegoš Tomić, Ozren Perduv i Sofija Grmuša, svi članovi grupe “Pravda za Davida”.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)