DALIĆ: Umalo smo ispali sa Svjetskog prvenstva zbog mog previda

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

 

Zlatko Dalić je nakon srebra s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu objavio knjigu koju je predstavio prošlog tjedna u Zagrebu. 

 

“Shvatio sam da moramo staviti nešto na papir da postoji trajni zapis svega što se dogodilo otkad sam postao izbornik pa do dočeka u Zagrebu. To je bilo najljepše ljeto u našim životima i zbog toga sam na ovu knjigu jako ponosan”, otkrio je izbornik hrvatske reprezentacije o tome zašto je odlučio objaviti knjigu.

Knjiga počinje one večeri na Rujevici kad je njegov prethodnik Ante Čačić dobio otkaz zbog remija s Finskom.

“Da nije bilo tog finskog pogotka u 90. minuti, ja vjerojatno ne bih postao izbornik i ne bi se dogodilo ovo što se dogodilo. Trenerski posao je takav, jednog dana jesi drugog nisi, tako će i poslije mene doći netko drugi i naslijediti me na klupi. Sve ima svoje razloge, ja nisam mislio da ću te večeri postati izbornik, ali to je život i drago mi je da je sve na kraju tako ispalo”, rekao je Dalić za Sportklub.

Priznao je kako za jedan detalj u osmini finala nije bio spreman i da je Hrvatska zbog toga mogla ispasti sa Svjetskog prvenstva.

“Zaista smo svakog protivnika odlično analizirali i pripremili se te smo sve isto napravili s Danskom osim tog Knudsena koji nije trebao biti u prvom sastavu. Sat i pol prije utakmice smo vidjeli da će on zaigrati i moram priznati da nisam znao da tako dobro baca aut. Prva minuta utakmice, on sa svoje lijeve strane dolazi na sasvim drugu stranu igrališta i asistira za vodeći pogodak Danske. To dovoljno govori kako je na tako visokoj razini svaki detalj važan. Na našu sreću, to nas ipak nije koštalo poraza.”

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)