Hrvatski rukometaši počeli pripreme za SP, Červar traži rješenje za lijevog vanjskog

Vrijeme:2 min, 20 sec

 

 

U Zagrebu se u četvrtak okupilo 16 rukometaša koje je izbornik hrvatske muške reprezentacije Lino Červar pozvao na prvi dio priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, koje je na rasporedu od 10. do 27. siječnja.

 

Na inicijalnom popisu došlo je do jedne izmjene. Zbog bolesti će prvo okupljanje propustiti kružni napadač PPD Zagreba Leon Šušnja, a priključio se desni vanjski francuskog Trembalaya Luka Šebetić. Osim njega, do 23. prosinca će šest treninga u Zagrebu odraditi Marin Šego, Filip Ivić, Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Manuel Štrlek, David Mandić, Marin Šipić, Halil Jaganjac, Alen Blažević, Luka Cindrić, Igor Karačić, Lovro Jotić, Jakov Vranković, Josip Vekić i Ivan Sršen.

Već u ovoj fazi radit će se na fizionomiji igre hrvatske reprezentacije u kojoj će poseban naglasak biti na obrani, a izbornik Červar planira koristiti tri obrambena sustava.

“Obrana će biti važna, ona je temelj svih pobjeda. Tražit će se vrlo pokretna, agresivna obrana. Agresivnost donosi dominaciju. Ekipa koja je defenzivna, koja samo reagira, sigurno ima manje šansi od ekipe koja inicira promjene. Na tome uvijek inzistiram”, rekao je Lino Červar uoči početka prve faze priprema za ono što naše rukometaše čeka u Njemačkoj, gdje će u prvoj fazi igrati u Muenchenu, u skupini B u kojoj su još reprezentacije Islanda, Japana, Makedonije, Bahraina i aktualnog europskog prvaka Španjolske.

“Već prvi protivnik, a to je Island, je vrlo opasan. Promijenili su nekoliko igrača, osvježili ekipu i vratio im se njihov trener Gunarsson, koji je olimpijski pobjednik, uostalom. Očekujemo vrlo tvrdog, jakog protivnika. Već na startu ćemo imati ispit zrelosti.”

Izbornik će od prvog treninga početi tražiti napadačka rješenja na poziciji lijevog vanjskog, gdje nema dvojice ozlijeđenih igrača.

“U napadu imamo problem na lijevoj strani, gdje nemamo Mamića, nema ni Pavlovića koji je univerzalan igrač. Pokušat ćemo to pokriti isto jednim univerzalnim igračem, a imamo tu i mladog Halila Jaganjca. Vidjet ćemo što je sa Sliškovićem, a na tom mjestu može i Duvnjak igrati.”

Prvi dio priprema bit će kvalifikacijski za nekolicinu igrača koji će u ovih šest treninga izboriti pravo da se nađu među onima koji će sudjelovati i na završnim pripremama od 26. prosinca u Poreču, gdje će Hrvatska od 3. do 5. siječnja biti i domaćin HEP Croatia Cupa na kojem će odmjeriti snage s reprezentacijama Italije i Crne Gore.

“Po prvi put otkako sam u reprezentaciji ići ćemo sa 16 igrača. Tražit ćemo igrače koji se mogu nositi s takvim pritiskom, karakterne igrače”, istaknuo je Červar te dodao da su moguće promjene nakon što započne natjecanje:

“Nemojmo misliti za nekoga tko nije otišao, da je slabiji. To nije tako. Reprezentacija ima sustav igre za koji tražimo najbolje igrače. Ako bude trebalo, radit ćemo i promjene. Muenchen je blizu, brzo se dođe.”

Hina

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)