POSJET LAŠVANSKOJ DOLINI, Milas za Dnevnik.ba: Vukovar i Središnja Bosna simboli borbe Hrvata za slobodu

Vrijeme:1 min, 2 sec

 

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg Državnog ureda iza Hrvate izvan Hrvatske, danas u Novoj Biloj boravi kao visoki izlasnik Andreja Plenkovića, premijera hrvatske Vlade.

Milas je danas odao počast žrtavama zločina u Križančevom selu nadomak Viteza nakon čega je posjetio Hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

Milas je danas, kako je izjavio, za Dnevnik.ba ovdje kako bi sa svojim narodom proslavio 25. godina jedne od najvećih humanitarnih projekta – konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”.

“Bijeli put je u zadnjih 30  godina najveći dokaz zajedništva između Hrvatske i Hrvati u BiH”, kazao je Milas. Istaknuo je kako je sretan što može biti u Novoj Biloj i Lašvanskoj dolini za koju ga vežu posebne uspomene i osjećaji.

“Vukovar u Hrvatskoj i Središnja Bosna u BiH simboli su borbe hrvatskog naroda i žrtve Domovinskog rata”, kazao je Milas. Uz Milasa, vijence su položili na spomen obilježju žrtvama u Križančevom selu i veleposlanik Hrvatske u BiH, Ivan del Vechio i ratni zapovjednici HVO-a u Lašvanskoj dolini.

 

 

G.L. / Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)