UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA, Redovita sjednica UDVDR-e HVO HB

Vrijeme:55 sec

 

Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata (UDVDR) HVO HB održala je redovitu sjednicu na kojoj se razgovaralo o aktualnoj problematici i stanju u Udruzi, problemima u njenom radu i financiranju.

Na sjednici su analizirani zakona koji su već dugo nalaze u proceduri, poput Zakona o razvojačenim braniteljima, Zakona o udrugama od vitalnog interesa za branitelje te proširenje zakona o mirovinskom osiguranju.

“Posebno izdvajamo Zakon o razvojačenim braniteljima koji treba biti prioritet kako bi razvojačeni branitelji konačno počeli ostvarivati svoja prava predložena u nacrtu istog, jer većina branitelja je na zavodu za zapošljavanje ili oni koji ne ostvaruju nikakva prava”, priopćeno je iz UDVDR-e.

Analiziran je i razmatran Zakona o hrvatskim braniteljima iz RH za pripadnike HVO-a, čije je tumačenje bilo isti dan u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, na kojem se sa stradalnicima HVO-a sastao povjerenika iz Republike Hrvatske

Na sjednici UDVDR-a HVO HB dala je potpora suradnji i radu koordinacije braniteljskih Udruga HVO-a s Odjelom za branitelje HNS-a, navodi se u priopćenju, prenosi FENA.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori