Održana 2. sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

Vrijeme:52 sec

 

 

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

 

Sukladno ranijoj najavi, održana je druga ovogodišnja sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, koju su zajedno sazvali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Vijece za nacionalnu sigurnost

Na sjednici je raspravljeno stanje informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj. U području neklasificiranih podataka Vijeće za nacionalnu sigurnost donijelo je dvije odluke i jednu preporuku državnim tijelima, prvenstveno s ciljem podizanja svijesti, znanja i učinkovitosti državnih institucija Republike Hrvatske, javljaju iz Ureda Predsjednice.

Na sjednici se raspravljalo i o odnosima Republike Hrvatske i susjednih zemalja te trendovima migracijskih kretanja u okružju Republike Hrvatske. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosno obavještajnom sustavu i Zakona o sustavu domovinske sigurnosti Vijeće za nacionalnu sigurnost u redovitoj proceduri odobrilo je uspostavu suradnje sigurnosno-obavještajnim agencijama s partnerskim stranim službama, kao i Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2019. godinu te Godišnji plan za rad Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za nadolazeću godinu.

(hkv)

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)