Bayern sve bolji, ali pred Kovačem je gotovo nemoguća misija

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

 

Pred klupskim čelnicima je velika odluka, da li je Niko Kovač pravi trener za novi početak Bayerna?

 

Bayern je 27. studenoga s 5:1 svladao Benficu u Ligi prvaka, potom je slavio u gostima kod Werdera, bio uvjerljiv protiv Nuernberga, remizirao je s poletnim Ajaxom u Ligi prvaka te na kraju u subotu s visokih 0:4 pobijedio Hannover u gostima.

Čini se kao solidan niz dobrih rezultata, no pitanje je koliko je za njega zaslužan trener, hrvatski stručnjak Niko Kovač. Naime, taj niz uslijedio je nakon što je potkraj studenoga održan sastanak Manuela Neuera, Thomasa Muellera, Roberta Lewandowskog i Francka Riberyja s Karl-Heinz Rummeniggeom i Ulijem Hoenessom. Bayernovi čelnici podsjetili su ključan kvartet na njihovu odgovornost za klupsku budućnost, no igrači su i na tom sastanku, kako je pisao Bild, ponovili svoje zamjerke na Niku kovača.

Kad igrači na takav način komuniciraju svoje nezadovoljstvo trenerom, Kovačev autoritet izgleda, bez obzira na pojedine serije prihvatljivih rezultata u jesenskoj polusezoni, nepovratno poljuljan.

U prilog mu ide ćinjenica da uprava namjerava izdržati sezonu bez menadžerskih promjena, pa ako mu momčad zablista na proljeće izgleda za dugoročniji posao još ima.

No za sljedeću sezonu zamišljena je velika transformacija i pomlađivanje igračkog kadra muenchenskog giganta, pa je pred klupskim čelnicima velika odluka, da li je Niko Kovač pravi trener za novi početak Bayerna?

Igrači su se, kako je pisao Bild, najviše žalili na nedostatak taktičkih postavki u napadu. Kovačeve napadačke postavke su, govorili su, jednodimenzionalne i prejednostavne. Može li bivši hrvatski izbornik u hodu naučiti kako se nositi s razlikama u načinu vođenja osrednjih i velikih klubova i na proljeće posve promijeniti sliku?

 

Šport/Hrvatkso nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)