Savjetnik Predsjednice za obranu i nacionalnu sigurnost podnio ostavku iz etičkih razloga

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

 

Vlado Galić podnio je ostavku na poziciju savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost u Uredu Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Sudeći prema pisanju medija, Galić je podnio ostavku iz moralnih i etičkih razloga, a predsjednica će njegovu ostavku prihvatiti.

Galić je na dužnost savjetnika Predsjednice imenovan u prosincu 2017. godine. Bio je pripadnik specijalnih postrojbi Oružanih snaga, a zatim Sigurnosno-informativne službe MORH-a.

Od 2006. godine pa do oslobađajuće presude 2012. godine  bio je angažiran kao analitičar odvjetničkoga tima obrane generala Ante Gotovine. U Glavno tajništvo HDZ-a došao je 2013., gdje je vodio Ured za strategiju i odjel za analitiku.

U posljednje vrijeme mediji su, pozivajući se na neprovjerene elemente iz navodne istrage, u više navrata problematizirali Galićeve ranije kontakte sa osumnjičenim Franjom Vargom, što je protumačeno kao pokušaj stvaranja pritiska prema predsjednici Republike i slabljenje njezine pozicije u predizbornoj godini.

U međuvremenu se o svemu oglasila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

– Zatražio je razjerešenje zbog moralnih i etičkih razloga i ja ću tu ostavku prihvatit do kraja tjedna. Istraga se vodi i ja se u tu istragu ne mogu i ne želim mješati. Ne bih rekla da je ova ostavka priznanje njegove krivnje. Sve će se znati kad se sprovede istraga do kraja, a meni je rekao da nema veze s  onim za što ga se optužuje – kazala je predsjednica.

Podsjetimo, Glavni državni odvjetnik, Dražen Jelenić, demantirao je medijske spekulacije prema kojima se u sklopu afere “SMS” vodi istraga protiv Vlade Galića.

 

M.M./http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)