HRVOJE ZEKANOVIĆ Jedino rješenje za Hrvate u BiH je treći entitet

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

U Hrvatskom saboru traje deklaracija o pravima Hrvata u BiH.

 

“Očekujem kroz današnju raspravu da kroz eventualne amandmane prije glasovanja, ovu deklaraciju učinimo još koherentnijom radi ostvarenja prava Hrvata u BiH, EU puta”, kazao je Ljubić i dodao da ovo nije stranačko pitanje.

“Jedinstvo koje smo imali u Domovinskom ratu, priliskom ulaska u EU, NATO, traži od nas da ovoj temi pristupimo ne stranački nego nacionalno. Ova deklaracija je upućena Hrvatima u BiH da im se da nada da iza njih stoji Republika Hrvatska, ova deklaracija je upućena i hrvatskim državljanima, ali i političkim elitima iz međunarodne zajednice”, kazao je Ljubić.

Hrvoje Zekanović replicirao je Ljubiću.

“Ja ne vidim zapravo što se nudi, bojim se da nitko ne nudi rješenje. Hrvatski narod treba biti suveren, preglasan, prevare, obeščašćen. Jedini spas za Hrvate je treći entitet.”, kazao je Zekanović.

Javio se i Nenad Stazić koji je kritizirao Ljubića jer je i Komšić izabran po istom zakonu kao i ranije Čović i kritizirao Ljubića jer Hrvati nisu ranije reagirali.

Zastupnik Vlaho Orepić kazao je da Ljubić i Čović provode i unutar-hrvatsku diskriminaciju te da je jedini cilj njihove politike to da se zadrže položaji koje su sada tu.

Ljubić je otkrio i kako to riješiti.

“Kad bi se riješio izborni zakon i problem predstavljanja, onda bi i Hrvati u BiH dobili pluralizam koji im je potreban, Čović i ja tu nismo bitni, mi smo prolazni”, rekao je Ljubić.

Stier je podsjetio na rezoluciju Europskog parlamenta O BiH.

“Zagovornici politike centralizma u BiH zasigurno će kritizirati ovu deklaraciju”, rekao je Stier i dodao.

“Eksponenti politike centralizma  odbacili su i kritizirali deklaraciju Europskog parlamenta koji je donio rezoluciju, zasigurno će smetati i sada”, rekao je Stier.

“Izbor Željka Komšića nije personalno pitanje, da nije on bio našao bi se netko drugi”, rekao je Ljubić.

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)