Grabar-Kitarović razgovarala s Netanyahuom: ´Inzistiram da dobijemo ono što smo dogovorili´

Vrijeme:58 sec

 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na domjenku za medije rekla je da se čula s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i da su razgovarali i o temi nabave aviona

‘Premijer Netanyahu mi je rekao da ni on nije znao da postoje problemi. Riječ je o nečemu na što ne možemo utjecati’, poručila je hrvatska predsjednica.

Što se tiče nabave aviona kazala je: ‘U ovom slučaju s obzirom da je riječ o ogromnom poslu i ogromnim novcima i zato treba postupati transparentno i odgovorno. Bolje je ići temeljito u ovom procesu, nego ga na brzinu okončati. Inzistiram da dobijemo ono što smo dogovorili i po cijeni koju smo dogovorili. Naravno, odluka je na Vladi’, kazala je.

Moramo biti sigurni da Hrvatska neće platiti dodatne novce zbog ovog.

‘Riječ je o suverenoj odluci da se nabavljaju zrakoplovi i Hrvatska je konsentzusom odlučila zadržati vojno zrakoplovstvo’, kazala je.

Podsjetila je na neslavan remont MIG-ova iz 2013. ‘Ja bi osobno voljela da se moglo kupiti nove zrakoplove, no moramo biti odgovorni. Moramo kupiti ono što je u skladu s našim mogućnostima i državnim interesima’, jasna je Grabar Kitarović.

 

 

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)