Kao što je Plenković “mali Sanader”, tako je i Kramp-Karrenbauer “mala Merkel”

Vrijeme:3 min, 25 sec

 

 

Donald Trump radi po svom, Britanci napustili EU, a od Baltika do Jadrana se također pojavljuju neki “svojeglavi” i “neposlušni tipovi – sve je više državnog suverenizma nauštrb militantnog liberalizma (na ekonomskoj i društvenoj razini).

Iz samog je slijeda jasno: multinacionalne su korporacije iz dana u sve više udaljene od svoga cilja – multikulturalnog, multietničkog (čitaj: odnarođenog), multireligijskog (čitaj: ateističkog) društva, toliko moralno ispraznog i moralno ispranog, kojemu ne preostaje nego kupovati sve što se nudi na velikom zajedničkom tržištu.

To što pokušavaju stvoriti nije čak ni poludjeli kapitalizam, već se može nazvati samo imperijalističkim imbecilizmom koji je postao toliko tašt i ohol (uz to što je “mainstream”) te je sam sebe doveo u zabludu da mu se nitko ne će suprotstaviti. Zato će sve “desno-centrističke” stranke, koje su u posljednje desetljeće gubile vjerodostojnost iz godine u godinu naglo skrenuti “udesno”, jer ih plaši rastuća brzina “ekstremnih” i “radikalnih” stranka, a u biti stranaka koje prirodno nastaju popunjavajući novonastajuću rupu na desnici ili desnom centru.

No, da takva skretanja udesno nisu iskrena, nego puko estetska, pokazuje činjenica da je CDU izabrao Angelu Merkel 2.0. – Annegret Kramp-Karrenbauer. Kao što je Plenky “mali Sanader”, tako je i Kramp-Karrenbauer mala Merkel. Ona je u stranci shvaćena kao svjetonazorski marginalac, odnosno vjerodostojna je poput Andreja Plenkovića. Potječe iz katoličke obitelji (što god to značilo), udana i ima troje djece. Dugi je niz godina na čelu njemačke pokrajine Saarland, što joj je temeljna biračka baza. 2012. je godine, podržala uvođenje t. zv. „gender“ (rodnih) kvota za nadzorna tijela Bundesrata da bi se naredne godine protivila udomljavanju djece za homoseksualce, a 2015. je snažno zagovarala brak kao zajednicu muškarca i žene. S druge strane, podržala je suludu migrantsku politiku, a kritizirala projekt Sjeverni tok 2. Dakle, malo lijevo, malo desno, bilo što, ali dosljednosti nema. Vrijeme će pokazati da Angela Merkel nije nikad prestala biti predsjednica CDU-a.

Nažalost, izbor novog šefa CDU-a se može dovesti u korelaciju s hrvatskom politikom, preciznije, s donošenjem Zakona o udomiteljstvu. Kako odjednom uistinu ljevičarski HDZ pod Plenkijem onemogućuje homoseksualcima posvajanje djece, nakon što je ratificirao Istanbulsku konvenciju i tiranizira s Marakeškim sporazumom?

Vrlo jednostavno; plenkisti nemaju svoje “ja”, uopće svjetonazor ili političku struju kojoj bi bili naklonjeni, nego su dio (šire) europske matrice, “establishmenta”, duboke države iliti etabliranih elita koje vladaju već neko vrijeme i vlast im se omilila. Sve za vlast, vlast ni za što, što se ostvaruje na perfidan, ali zanimljiv način.

HDZ je za potrebe sljedećeg izbornog ciklusa naprosto generirao sukob iz kojega će moći politički profitirati. Novodoneseni će Zakon pasti (ako Ustavni sud ima trunčicu pravne svijesti), jer ne može samcu dopustiti usvajanje djeteta, a ne dopustiti homoseksualcima sa sklopljenim životnim partnerstvom. To nije pitanje svjetonazora ili morala, nego puke ravnopravnosti svakog čovjeka, pa čak i homoseksualaca. Bilo bi primjerenije oduzeti pravo posvajanja djeteta svakom čovjeku koji je na predsjedničkim izborima glasao za Mesića ili Josipovića…

Uglavnom, postojat će izmišljen sukob oko toga zakona, ustavnopravni stručnjaci će iskakati iz pašteta, LGBTČŽŠ će divljati po medijima, a završit će time da će Ustavni sud ukinuti sporne odredbe baš negdje pred euroizbore. Jer, projekt EU kakvog zagovaraju Pariz-Berlin ne smije propasti ni pod koju cijenu; dosadašnja podjela (vlasti) na pučane i socijal-demokrate (između kojih je zaista znak jednakosti) ne smije propasti. I to je naputak svim „marionetskim“ strankama/vladama u zemljama EU – održati status quo i provoditi briselske naredbe.

Ipak, treba se na trenutak vratiti ovom Zakonu koji je podijelio vladajuću većinu. S jedne je strane zanimljivo što nitko od dežurnih „desničara“ i desnih struja ne će prigovarati protuprirodnoj koaliciji HDZ-HNS-Saucha-Pupovac-Glavaš… a s druge strane, „mainstream“ mediji ne prozivaju HDZ zbog ovog „homofobnog“ Zakona. Možemo samo zamišljati što bismo slušali u medijima da je donošenje ovog Zakona realizirala Oreškovićeva vlada.

Saborski je kvorum „spasila“ Milanka Opačić, što, uzme li se u obzir da je ona posvojila dijete kad za to nisu postojale zakonske pretpostavke, izrazito ironično. Jedno treba priznati Plenkoviću i njegovim suradnicima – u usporedbi s njima Machiavelli ispada bijedni amater…

 

Mila Marušić/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori