ČAPLJINA Migranti provalili u obiteljsku kuću, policija nemoćna

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

Petorica migranta iz Jordana, Palestine i Sirije provalila su u obiteljsku kuću u središtu Čapljine, gdje ih je zatekao vlasnik.

 

Pet migranata razbilo je prozor na obiteljskoj kući, nakon čega su ušli u sobu gdje su spavali, a gdje ih u subotu oko podne pronašao vlasnik kuće, koji je za Čapljinski portal potvrdio ovu priču, prenosi Caportal.net

Vlasnik je odmah pozvao policiju koja je brzo intervenirala i na mjestu događaja se našla u rekordnom roku, ali, nažalost, zbog zakona koji štite migrante, iste čak nisu mogli ni privesti, nego samo legitimirati.

Nakon što su im uzeli podatke, policajci su migrante pustili na slobodu, a oni su se uputili pješke prema središtu Čapljine.

Na obiteljskoj kući je slomljen prozor, oštećen je i inventar koji se nalazio u kući, a vlasnik materijalnu štetu, koju su uzrokovali migranti, očito neće moći naplatiti.

Novinar, koji je bio na mjestu događaja, saznao je od migranata kako su platili 50 eura nepoznatoj osobi iz Čapljine, koja im je ukazala na nekolike kuće u kojima mogu povremeno obitavati.

Migranti su čak i u ovoj situaciji bili agresivni prema novinaru koji ih je htio fotografirati, iako su se nalazili na tuđem posjedu u koji su neovlašteno ušli.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori