Ante Glibota: PLENKOVIĆEVE KAMUFLAŽE

Vrijeme:7 min, 0 sec

 

 

 

PLENKOVIĆEVE KAMUFLAŽE

 

Piše Ante Glibota Vice-Predsjednik Europske Akademije Znanosti, Umjetnosti i Književnosti (EASAL) iz Pariza

Najnovije odluke Povjerenstva o sprječavanju sukoba interesa u Hrvatskoj je s više aspekata znakovita, u jednoj, mogli bismo je nazvati i reći, destiliranoj odluci, u kojoj se povjerensto izjasnilo i odlučilo o netransparentnim aktivnostima i bivše dopredsjednice Vlade RH Martine Dalić, i aktualnog ministra financija Zdravka Marića. Oboje ovih dužnosnika, služe kao kamuflaža, koji u stvarnosti i na izvjestan način pokrivaju svog stvarnog capa i odgovornog za čitavu aferu, a koji izbegava odgovornost, Andreja Plenkovića, koji bi tek trebao doći pred isto povjerenstvo u siječnju 2019.godine. Međutim, iako je evidentno, kako je on zapravo trebao biti prvi pozvani, da se pojavi ispred povjerenstva, jer je on stvarni spiritus movens ove čitave  kriminalne afere.

Povjerenstvo ističe « da su ministar financija Zdravko Marić i bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, povrijedili načela obnašanja javne dužnosti, vezano uz slučaj Agrokora ». Odluka bez nekih stvarnih konsekvenci, kako je gledaju vladini i saborski čelnici, koji daju javno podrške ovom dvojcu, pa čak i sam kormilar ove duboko kriminalizirane afere, Andrej Plenković.

Mi već sve to govorimo mjesecima, i tvrdimo što i ova nepotpuna, parcijalna odluka Povjerenstva o sprječavanju sukoba interesa, iako bi ova osuda trebala biti i preciznija i oštrija, jer u Hrvatskoj danas nema ozbiljnog i poštenog čovjeka, koji više vjeruje u poštenje i transparentnost ove Vlade Andreja Plenkovića. Hrvatska javnost očekuje od Plenkovića da odstupi, dajući ostavku ne samo njega samog, već kompletne Vlade, zbog njegove nevjerodostojnosti i svih marifetluka kojim je ta Vlada osramotila, i nastavlja sramoti permanentno hrvatsku državu u minule dvije godine. Mi se toga ne libimo reći, pred hrvatskim narodom i svom svjetskom javnošću, važući ponder ovih riječi, da je to Vlada srama, bespravlja i bez dostojanstva, koji nema baš ništa ni u tradiciji, a isto tako ni u povijesnom i civilizacijskom duhu hrvatskog naroda! Sva ova nasilja, koje provode uzurpirajući institucije pravne države, će im se vratiti poput bumeranga i obiti o glavu, ali posljedice će, nažalost, biti ne samo za njih, već i one efektivne materijalne posljedice, koji će ostati kao utezi na računima hrvatskih građana, hrvatskog proračuna.

Bivša ravnateljica povjerenica gospođa Dalija Orešković, u čiju objektivnost ne možemo sumnjati, to kaže vrlo odgovorno i znakovito, da više nije upitno, da ovo čime se bavi Povjerenstva o sprječavanju sukoba interesa, više i nema smisla, jer bi se tim poslom trebao baviti USKOK, zastupnici javne optužbe, i sudske instance. Predmeti, kojom bi se trebalo procesuirati i Plenkovića, Martinu Dalić i Zdravka Marića sa njihovim kriminalnim grupama pomagača, Borgovaca, koji su osmislili otimačinu Agrokora, i namirili svoje ortake sudionike u kriminalnim činovima, a sve aktivnosti napravili izvan okvira i Zakona o Vladi, jer je sva ta rabota rađena na bazi otimačine i da napuni džepove određenih i vrlo preciznih osoba, bilo u novcu, bilo u imovini. To više nije nepoznanica, a niti sporno, za nikoga tko se približio ovoj materiji, osim pravosudnih institucija hrvatske države, koji se nerazumno oglušuju o sve to promatrajući, iako bi trebala biti u prvim redovima, agilni akteri, svih istraga i procesuiranja zločinačkih aktivnosti, koji je Predsjednik hrvatske vlade, učinio s članovima vlade, njegovim najbližim suradnicima i ministrima.

Naravno, Plenković o tome ne želi ni spomena, a poruke koje je Plenković osmislio, ponavljaju unisono njegovi revnosni papagaji iz Sabora i Vlade, za one koji ih žele slušati, misleći tako, da mogu sakriti kriminal koji su instalirali i učinili. Plenković se umišlja da kad je jedna kriminalna radnja apsolvirana, da on više nema što reći, jer, vlast, policijsku, dorhovsku i izvršno sudsku, to je on sve ujedinio u jednu osobu, zapravo uveo je na određen način diktaturu u hrvatskoj državi!

Svijest da kuda je dovela vlast u Hrvatskoj danas je znakovita i u hrvatskim medijima. Primjerice, tako je i Jutarnji List, koji je također kao i Večernji list, stavio sve svoje raspoložive resurse u službi Plenkovića, na svom portalu,  4 prosinca 2018. objavio novinski natpis pod naslovom »Pao šef cose nostre, u velikoj akciji talijanske policije policije uhićen kum sicilijanske mafije » Ispod istog teksta se javio neposredno i jedan komentar na istom Jutarnjem listu, te kao upitnik zazivlje i pita: »Mogu li ovi karabinjeri doći malo na Markov trg »? Evo, ovaj događaj najzornije govori o mišljenju i percepciji hrvatskog građanina i hrvatskog naroda o onima kojim su nosioci izvršne vlasti na Markovom trgu u Zagrebu, sjedištu hrvatske Vlade.

Ovo novo Povjerenstvo, imenovanjem gospođe Nataša Novaković, koju je inicirala i postavila Tena Mišković, najdraža suradnica Andreja Plenkovića, ima zadatak da donese odluke, koje će naoko izgledati kao određene čvrste odluke bez stvarnih konsekvenci, ali su to samo kamuflaže s kojim se zamagljuju oči hrvatskoj javnost i oporbi, koji mogu samo,da mi oproste čitaoci na izražaju, obrisati stražnjice. Međutim u tim odlukama nema ozbiljne odluke i ozbiljnih nakana, ništa se bitno ne mijenja, to može samo zabavljati galeriju, a zapravo stvarna je materija toliko važna i toliko teška, koja bi vinovnike ove afere trebala definitivno diskvalificirala za svaku javnu funkciju i odvesti ravno na optužničku klupu, kada bi to bila država prava.

Zapravo, ova je vlast sam rad Povjerenstva o spriječavanju sukoba interesa pretvorilo u svojevrsnu pravno-povjerenstvenu lakrdiju. Odluke od 3.prosinca 2018. su donesene da daju prividno zadovoljstvo na pravedne tražnje i stručne i političke javnosti, ali zorno to su odluke koje nemaju budućnosti. Sam saborski « prvak » HDZ većine u Saboru, zastupnik Bačić, se izruguje hrvatskoj javnosti, kroz njegove interpretacije ove odluke, koja ne obvezuje ministra da demisionira, jer on kaže kao i premijer Plenković da za to nema razloga!

Samo svemoćni i osvijetljeni Buda Plenković daje abolicije i daje zadnju riječ! Uskoro neće biti ni ovakovog povjerenstva, jer se spremaju novi zakoni o tome i dakako oni će biti podešeni da Buda i njegove bonze postanu nedodirljivi, a svi oni koji nisu spremni raditi po Budinom konceptu neće imati mjesta u diobi vlasti i u institucijama, ako već što od tih institucija  u demokratskim formama i ostane. Hrvatska je već zapravo duboko zakoračila u diktaturu, jer pravna država zapravo i nije nastala, pitam se dali je ona uopće ikada nažalost i zaživjela?

Međutim sljedeći koraci i odluke Povjerenstva o sprječavanju sukoba interesa o samom Andreju Plenkoviću, će ga u potpunosti amnestirati, skrivajući se upravo iza ove odluke svojevrsne ravnoteže, kako bi njega prikazali čistijim od bijelog papira. Jer pravda je davno kazala zbogom na hrvatskom pravnom prostoru, a pogotovo od kada je Andrej Plenković i njegova Borg grupa oteli hrvatsku državu hrvatskom narodu, stavljajući je u uzničku poziciju.

Plenković se hvali na velika zvona o velikim gospodarskim uspjesima, međutim on svojom razornom politikom nastavlja razbijati procese socijalne ravnoteže dovodeći hrvatsko društvo i državu u faktualnu dezintegraciju, gdje stanovništvo bježi u emigraciju, stvarajući zapravo svojevrsnu atmosferu u Domovini koja sve više sliči na jednu predrevolucionarnu atmosferu, a ne na jednu uravnoteženu europsku državu, članice Europske Unije. To su stvarni dosezi laži ove Vlade RH i njenih institucija, koji dovode do očaja svu poštenu i domoljubnu populaciju i još ono, što je ostalo od aktivne populacije u Hrvatskoj državi !

Mi im poručujemo da će u skoroj budućnosti i tom i takovom teroru stati na kraj, da će i jedna autentična Hrvatska preuzeti kormilo ovog posrnulog broda i izvući ga pregalačkim i umnim ozbiljnim radom, srcem i znanjima, uz pomoć božje Providnosti na put obnove, u mirne vode, kako i u stanju duha, a isto tako i stvaralačkih pozitivnih energija, zasnovanim na poštenom radu i razmišljanjima, preciznim znanjima, kako bi se svaki Hrvat zaista osjetio kao ponosan čovjek na zemlji svojih  djedova.

Sve oni koji su ukaljali svojim radom, svojim izdajničkim i kriminalnim radnjama, bilo to, da su policajci, suci, ministri, Predsjednici, guverneri i namjesnici, slučajnici…trebaju višekratno razmisliti, što danas protupravno rade. Svi će se uskoro naći sučeljeni s neupitnom pravdom i Zakonima, jednakim za sve, u kojima neće biti oprosta, ni zastarjevanja, za izdajništvo ili suradnju u izdajničkim aktivnostima i spregama spram hrvatske države, koja više nego ikad vapi za jednom lustracijskom, gospodarskom, demografskom obnovom, da država konačno može kročiti zasnovana, ne na lažima, već na istinama i samo istinama.

Samo tako, vođena svojim umnim gremijem i u dostojanstvu, a ne šarlatanima, može  postati sretna i neupitna država prava, svih hrvatskih građana, stvarnog spiritualnog i materijalnog blagostanja

 

U Parizu, na dan Svetog Ambrozija, 7. prosinca 2018.

 

Ante Glibota/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)