Filip Hrgović obranio naslov WBC kategorije

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

 

Johnsona su u dosadašnjoj karijeri prekidom uspjeli dobiti samo Petar Milas i Anthony Joshua.

 

Glavna borba večeri u KC Dražen Petrović za WBC pojas superteške kategorije između našeg Filipa Hrgovića i Amerikanca Kevina Johnsona pripala je hrvatskom boksaču nakon osam odrađenih rundi i  jednoglasne odluke sudaca.

Hrgović je publiku na noge podigao već prilikom ulaska u ring hitom Geni geni kameni. Bez imalo respekta krenuo je Hrgović od prve minute napadački, poslao je veliki broj udaraca prema glavi Johnsona, ali nije ga uspio ozbiljnije uzdrmati u prvoj rundi.

Nemoćno je djelovao Amerikanac i u drugoj rundi, upijao je glavom Fićine udarce kao spužva vodu, imao je i dva pokušaja rekontre, a krajem runde prvi put je pokleknuo, no zvono ga je spasilo. Treća runda nastavila se dominacijom Hrgovića s mnogo udaraca, uz poneki bezopasan pokušaj Johnsona.

U četvrtoj rundi krenuo je Filip još odlučnije, Kevina su dobrih 30-ak sekundi konopci držali na nogama, a nakon što je izdržao napade pokušao je i napasti. Nastavio je Hrgović tražiti nokaut u sljedeće tri runde, međutim žilavi Johnson držao se na nogama.

U posljednjoj osmoj rundi, Amerikanac je pokušao biti nešto aktivniji, no ubrzo se uspuhao i nastavio primati udarce od Hrgovića.

Johnsona su u dosadašnjoj karijeri prekidom uspjeli dobiti samo Petar Milas i Anthony Joshua, preživio je i Hrgovića do kraja meča, dok je s druge strane Johnson tek drugi nakon Seana Turnerakoji je izgubio od Fiće tek nakon odluke sudaca.

 

Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)