AKTIVISTI POKRETA #SEJDOKOMSIC UPUTILI PROGLAS Nemamo pravo šutnjom odgovarati na nepravde koje se Hrvatima u BiH događaju

Vrijeme:3 min, 0 sec

 

 

Kao politički i nacionalno svjesni pojedinci nemamo pravo šutnjom i pasivnošću odgovarati na nepravde koje se Hrvatima u BiH događaju od referenduma o neovisnosti do danas. Stoga ponosno i hrabro, pametno i kreativno osvijestimo sebi i pokažimo drugima da #SejdoKomsic nije naš predsjednik, da je nelegitiman i nelagalan, da je drugi bošnjački član Predsjedništva i kao takav svima nama persona non grata, stoji u proglasu aktivista pokreta #SejdoKomsic objavljenog danas na mrežnim stranicama ovog pokreta.

 

Aktivisti pokreta #Sejdo Komšić danas su objavili službenu web stranicu pokreta sejdokomsic.com i proglas povodom, kako su naveli, #SejdoDay-a, budući da se danas, 7. prosinca 2018. godine, navršavaju tri mjeseca od kako je Željko Komšić bošnjačkim glasovima nametnut za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Proglas aktivista pokreta #SejdoKomšić objavljen je na društvenim mrežama, odnosno, Facebook stranici Sejdo Komšić.

Proglas prenosimo u cijelosti:

Željko Komšić je 7. listopada 2018. godine bošnjačkim glasovima nametnut za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Stoga pokret #SejdoKomsic svaki 7. u mjesecu proglašava danom sjećanja na taj brutalni čin gaženja hrvatske izborne volje i kršenja prava koja Hrvatima pripadaju po Ustavu BiH i Daytonskom sporazumu.

Neka to ne bude samo dan sjećanja nego i dan našega kreativnog građanskog protesta protiv Sejde Komšića i bošnjačkog unitarizma kojeg on predstavlja. Stoga vas pozivamo da se uključite u ovu akciju koja će trajati sve dok ta nelegitimna i nemoralna politička spodoba, taj lutak na koncu bošnjačkog unitarizma bude na poziciji koju je ustavnim, političkim i pravnim nasiljem već treći put oteo Hrvatima.

Sejdo Komšić je simbol ustavnog, pravnog, institucionalnog, političkog i izbornog nasilja nad Hrvatima u BiH i svatko od nas tko se smatra politički svjesnom Hrvaticom ili Hrvatom treba, na svoj način, pružiti otpor tome nasilju i Sejdu Komšića barem na osobnoj razini proglasiti “personom non grata”.

Na našoj Facebook stranici Sejdo Komsic i web stranici www.sejdokomsic.com možete pronaći grafičku pripremu za plakate, grafite, profilne slike i covere te natpise na majice ili panoe. Predlažemo vam da za početak isprintate na obični A4 list papira neki od slogana-poruka s naših stranica, fotografirate se s tom porukom i fotografiju postavite na #SejdoKomsic. Ili da objavite vlastitu fotografiju u majici s porukom za nelegitimnog i nelegalnog Sejdu.

Nije nužno, ali bi bilo poželjno da se na fotografiji vidi neka znamenitost mjesta/grada u kojem živite ili boravite kako bismo pokazali gdje sve u svijetu žive Hrvati kojima Sejdo Komšić nije poželjna persona.

Također, možete kao svoju profilnu fotografiju ili fotografiju covera na profilima socijalnih mreža staviti neku od poruka s naših stranica. Molimo vas da se i aktivistički uključite u akciju tako što ćete obavijestiti i animirati i druge da se uključe, te tako što ćete smišljati svoje nove, kreativne načine protesta protiv Sejde Komšića. Sve što napravite, molimo vas da obavezno stavite #SejdoKomsic.

Za one koji se pitaju zbog čega smo Željka Komšića nazvali Sejdom, podsjećamo na čelnika kosovskih Albanaca ranih devedesetih prošloga stoljeća u SFRJ, Sejdu Bajramovića koji nije imao potporu svog naroda nego ga je velikosrpska politika Slobodana Miloševića instalirala da u Predsjedništvu SFRJ predstavlja albanski narod. Na isti način to danas Hrvatima radi velikobošnjačka politika u BiH koja je već treći put Sejdu Komšića instalirala u Predsjedništvo BiH.

Kao politički i nacionalno svjesni pojedinci nemamo pravo šutnjom i pasivnošću odgovarati na nepravde koje se Hrvatima u BiH događaju od referenduma o neovisnosti do danas. Stoga ponosno i hrabro, pametno i kreativno osvijestimo sebi i pokažimo drugima da #SejdoKomsic nije naš predsjednik, da je nelegitiman i nelegalan, da je drugi bošnjački član Predsjedništva i kao takav svima nama persona non grata.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori