Priručnik General -pukovnik Slobodan Praljak (6): KAKO SE STVARA “ISTINITA SLIKA SVIJETA”

Vrijeme:2 min, 49 sec

 

 

KAKO SE STVARA “ISTINITA SLIKA SVIJETA”

 

ČINJENICE

KOMENTAR General pukovnika Slobodana Praljka  : NEMAM KOMENTARA!

 

Izvadak iz svjedočenja Mustafe Čandića u predmetu Milošević – 11/11/2002
Str. 12734/12735:

P: Nekoliko zasebnih pitanja. Prvo pitanje može i ne mora imati veze s bilo kojom od ovih operacija. Da li je bilo kakvih aktivnosti na židovskim grobovima na groblju u Zagrebu vezano za bilo koju od navedenih operacija?

O: Časni sude, istina je da je u sklopu operacije „LABRADOR“, tj. kada je ta suradnička mreža bila aktivna u Zagrebu, na groblju Mirogoj u Zagrebu izveden je teroristički napad i židovski grobovi su minirani na Mirogoju, s ciljem da se hrvatska vlast predstavi i pokaže kao profašistička, tj. da se stvori animozitet, da Židovi osjete animozitet prema hrvatskoj vlasti u Zagrebu.

Bio je planiran drugi teroristički napad, na sinagogu u Zagrebu. Međutim, nije nikada izveden, jer su pripadnici operacije „LABRADOR“ pobjegli u Beograd zbog straha od uhićenja.

P: Na kraju o operaciji „LABRADOR“, tko je bio zapovjednik operacije „LABRADOR“ i koji dijelovi KOG-a* su bili uključeni?

O: Operacijom „LABRADOR“ je zapovijedao Slobodan Rakočević, šef odjela sigurnosti u Zemunu, a operativci drugog odjeljenja Kontraobavještajne grupe u Zagrebu su bili pukovnik Ivan Sabolović i major Čedo Knežević. Oni su imali veze sa suradnicima u Zagrebu i ljudima na terenu u državnoj sigurnosti koji su ustvari izveli ove operacije i slali izvještaje o svemu što se događalo u Zagrebu i samom vrhu Republike Hrvatske.

KOMENTAR General Pukovnika Slobodana Praljka : NEMAM KOMENTARA!

Izvadak iz iskaza Radenka Radojčića 15.03.1994. :

„ … sam da bi bilo dobro, da u vrijeme moje odsutnosti torba s eksplozivom ne bude u prostorijama firme „Templum“.

Platiša je pitao, da li je to nešto što puca, što sam mu potvrdio. Unatoč toga, Platiša je uzeo torbu i odnio ju je u svoj automobil.

U vezi s torbom koju je preuzeo Platiša, krajem kolovoza, u Čateškim toplicama, kada smo razgovarali Platiša, Malobabić i ja, ja sam zatražio od Platiše da torbu preda Malobabiću, koji se sam ponudio da torbu pohrani na sigurno.

Kasnije u Beogradu, kazao mi je, da je torbu spremio na sigurno, u drugo skrovište na Jarunu (ZAGREB), koje mi je pokazao kada smo skrivali njegovu vreću.

Oko 14,00 sati tog dana, Malobabić i ja krenuli smo mojim autom iz Zagreba u Holandiju, u Emen, kod Henka. Ja sam u Emenu imao kontakt u svezi poslovanja s mojom firmom, a za Malobabića, sredili smo kupnju automobila „Opel Kadet“ na ime predstavništva „Grafi-linea b.v.“ .

U vezi s boravkom u Emenu, možda da još istaknem dva momenta.

Datum točni ne znam, ali na jutarnjim vijestima Sky Newsa na televiziji, oko 10,00 sati, čuli smo da su se u Zagrebu desile dvije eksplozije, na židovskom groblju i židovskoj općini.“

 

*KOG – Kontraobavještajna grupa

 

 

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2018/12/04/prirucnik-general-pukovnik-slobodan-praljak-5-popis-udbinih-zrtava-u-hrvatskoj-emigraciji/

 

Izvor:

Prof. SLOBODAN PRALJAK, dipl.ing.
Kazališni i filmski redatelj – Akademija
dramske umjetnosti Sveučilišta u
Zagrebu
General-pukovnik Hrvatske vojske u
mirovini

Izdavač:

„Oktavijan“ d.o.o.
Radnička cesta 39
HR-10000 Zagreb
Republika Hrvatska
Urednik:
Nikola Babić Praljak
Grafička obrada: GENS94, Zagreb
ISBN 978-953-7597-14-6
CIP zapis je dostupan u računalnome katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
000956547

 

Za portal Hrvatsko nebo priredio Daran Bašić /HercegBosna-Hrvatsko nebo

Odgovori