SLUŽBENO JE!!! Luka Modrić je Najbolji nogometaš svijeta u 2018. godini

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

 

Svaka čast kapetane! Zaslužio si!

 

Luka Modrić proglašen je za najboljeg nogometaša 2018. godine po izboru France Footballa! Na ceremonija dodjele Zlatne lopte (Ballon D’Or) u velebnoj dvorani Grand Palais u Parizu hrvatski kapetan i član Real Madrida odnio je nagradu ispred bivšeg suigrača Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmana.

Luka Modrić je ukupno osvojio 735 bodova, čak 277 više od drugoplasiranog Ronalda (476), dok je Grizmann skupio 414 bodova.

Čitav dan, ustvari već nekoliko tjedana isplovljavali su dokazi kako će Luka Modrić osvojiti nagradu, pa stoga i nismo previše iznenađeni izborom Najboljeg nogometaša godine. Treba istaknuti još jednom pomalo nesportski potez Cristiana Ronalda i Lea Messija koji se nisu ni pojavili na dodjeli nagrade jer su znali da ju neće osvojiti. Možda jesu najbolji igrači današnjice, ali kao fair-play sportaši su veoma nisko. Prekinuo je Luka tu dominaciju Portugalca i Argentinca i pokazao kako i oni nisu nepobjedivi.

Ostali nogometaši u Top 10: Harry Kane (10), Kevin de Bruyne (9), Eden Hazard (8), Raphael Varane (7), Mohamed Salah (6), Leo Messi (5), Kylian Mbappe (4)

Među 30 najboljih nogometaša svijeta našla su se još dvojica Hrvata. Mario Mandžukić je zauzeo 25. mjesto, a Ivan Rakitić19.

Najbolji mladi igrač u 2018. godini proglašen je, očekivano, Kylian Mbappe, a najbolja nogometašica je norveška napadačica Lyona Ada Hegerberg koja je osvojila Ligu prvaka i francusko prvenstvo.

Podsjetimo, krovna europska nogometna kuća UEFA u kolovozu je Modriću dala nagradu za najboljeg nogometaša Europe, a svjetska krovna organizacija FIFA u rujnu za najboljeg nogometaša svijeta. Izabrali su ga kapetani i izbornici reprezentacija, te novinari i navijači. Osvojio je i pehar za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

Za kraj što reći nego svaka čast kapetane! Zasluženo si pobrao sve nagrade.

 

Dnevnik.ba/T.Raspudić/ https://www.dnevnik.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)