D. Borovčak: Sjajno predpremijerno predstavljanje “Stoljeća srbijanskog terora” u Zaprešiću

Vrijeme:2 min, 33 sec

 

Predstavljanje Piskačeve knjige “Stoljeće srbijanskog terora” u Zaprešiću

 

U subotu 01. prosinca navečer, znakovitog nadnevka ako razmišljamo o prijelomnim zbivanjima 1918. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Zaprešića, nažalost bez gradonačelnika i gradske društveno-političke elite, ali u dobroj organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca (obrambenog) Domovinskog rata – UHDDR Gradski odbor Zaprešić, održano je prvo predstavljanja najnovije knjige kolumnista HKV-portala i publicista Nenada Piskača.

Zapresic 002

Zapresic 012

Na predstavljanju je izvrsno govorio novi nacionalni predsjednik Hrvatskog domobrana Ivica Vukelić, koji se osvrnuo na osobnost i vrijednost procjena, rada i djelovanja autora knjige “Stoljeće srbijanskog terora od 1918. – 2018. Osvrnuo se uglavnom na životni put i zasluge književnika, pjesnika i publicista Nenada Piskača, koji je dugo vremena živio i još je uvijek vezan uz Grad Zaprešić. Istaknuo je autorove zasluge kao hrvatskog branitelja koji ne posustaje u zalaganju rasvjetljavanja istine i obrani hrvatskih nacionalnih i državnih interesa.Zapresic 032

Drugi predstavljač povjesnik dr. sc. Ante Birin, osvrnuo se na povijesne činjenice, na analizu onoga što čini stoljeće srbijanskog terora u Hrvatskoj u razdoblju jednog stoljeća. Usredotočio se i na današnje stanje hrvatske politike i političara koji ne zadovoljavaju interese hrvatske državnosti i opstanka, općeg hrvatskog interesa napredovanja. Ukazao je na stanje konstante oportunizma u hrvatskoj politici koje se nije promijenilo cijelo jedno stoljeće, osim u razdoblju obrambenog Domovinskog rata.

Zapresic 042

Kao poseban gost, govorio je i vukovarski branitelj dragovoljac Marijan Capek, poslije pada Vukovara zatočenik logora u Srbiji, žrtava terora u Srbiji, koje se zapravo gube iz vida kao da uopće nisu ni postojale. Ukazao je na stanje negiranja tih strahota, kako od srbijanske službene politike, tako i prešućivanja od domaćih političkih oportunista do političkih trgovaca.

Zapresic 052

Predstavljanje je izvrsno vodio urednik knjige Zdravko Grabušić. Naposljetku je govorio i sam autor Nenad Piskač, koji je za sebe rekao da bi radije bavio pjesništvom i kajkavijanom, no da mu jednostavno savjest ne dopušta ne iznošenje istine protiv notornih srbijanskih laži, kako onih iz Srbije tako i ovih stalno proizvedenih od tzv. koalicijskih partnera. Smatra kako se zapravo vremena od Pribićevića do Pupovca uopće nisu promijenila, dapače zabrinut je zbog političkog stanja koje je gore od poznatog razdoblja hrvatske šutnje krajem 80-tih godina. Zabrinut je za opstojnost hrvatske državnosti zbog nedosljedne, oportunističke i podložničke hrvatske politike.

Zapresic 062

Piskačeva knjiga “Stoljeća srbijanskog terora 1918. – 2018.” daje prije svega zgusnuti i činjenični povijesni presjek političkih događaja štetnih po Hrvatsku od 1918. do 2018. Posebno su razrađene dnevno-političke teme najnovijeg vremena, kolumne objavljene na HKV-portalu kao analize stanja. To su raščlambe srpsko-hrvatskih političkih odnosa u najnovijem razdoblju, od dolaska notornog četnika Aleksandra Vučića na vlast predsjednika Srbije, opisanog kao umivenog i “europskog” Vučića. U stvari, ništa se promijenilo nije u posljednjih sto godina. Hrvatska ostaje i nadalje izložena teroru velikosrpske ideologije, iznutra i izvana, dok hrvatski vodeći političari ne posežu za odgovarajućim protumjerama. To je ono što zabrinjava autora, ali i hrvatske branitelje koji su nazočili predstavljanju.

knjiga piskac

 

Iduće predstavljanje najavljeno je za srijedu 5. prosinca u 18 sati, u Zagrebu, u Europskom domu, Jurišićeva 1, u dvorani Bruxelles.

tekst i fotografije: Damir Borovčak

 

HKV/https://www.hkv.hr /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)