Objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za rješavanje statusnih pitanja branitelja i članova njihovih obitelji

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

 

Sarajevo, 30.11.2018. godine: Nakon što je prošlog tjedna federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata doc.dr. Salko Bukvarević na održanoj pres-konferenciji najavio, danas i službeno objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za rješavanje statusnih pitanja pripadnika branitelja i članova njihovih obitelji.

 

Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata na sjednici održanoj prošlog tjedna usvojila Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava za rješavanje statusnih pitanja branitelja i članova njihovih obitelji, kojim je za ove namjene utvrđen iznos od 9.000.000 KM. Ovaj Program rezultat je Sporazuma Vlade FBiH i braniteljskih organizacija te jasnog opredjeljenja Vlade FBiH da neće biti umanjivanja prava i sredstava za braniteljsku populaciju.

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata doc.dr. Salko Bukvarević tim povodom je na održanoj pres-konferenciji najavio objavljivanje Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za rješavanje statusnih pitanja pripadnika branitelja i članova njihovih obitelji do kraja mjeseca. Javni poziv je danas objavljen u službenim novinama i na WEB stranici Federalnog ministarstva, što znači da svi aplikanti imaju rok od 15 dana od dana objave za prikupljanje dokumentacije i podnošenje zahtjeva po navedenom pozivu.

Tekst Javnog poziva u kojem su navedeni kriteriji za ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć i potrebna dokumentacija dostupan je na službenoj WEB stranici Federalnog ministarstva u dijelu Javni pozivi i obrasci. Obrazac za apliciranje aplikatni mogu preuzeti u Grupama za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze a isti je dostupan također na službenoj WEB stranici Ministarstva.

Aplikanti će zahtjeve na propisanom obrascu podnositi u Grupama za pitanja evidencija iz oblasti vojne obaveze u kojima se podnositelj zahtjeva vodi u vojnoj evidenciji a sve dodatne informacije mogu dobiti na brojeve telefona 033/212-447 i 033/221-060. Zahtjevi koji ne budu blagovremeni ili su predati prije raspisivanja Javnog poziva neće se razmatrati.

Kabinet ministra

 

fmbi.gov.ba/ http://www.fmbi.gov.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori