Miroslav Lajčak dao ostavku – prosvjeduje protiv odbacivanja tzv. kompakta u slovačkom Parlamentu

Vrijeme:47 sec

 

 

 

UN-ov sporazum o migracijama postao je neprihvatljiv mnogim zapadnim zemljama. Tzv. kompakt su do sada odbacili Italija, Poljska, Austrija, Češka, Mađarska, Bugarska, Estonija, Australija, Izrael, Sjedinjene Države, a u četvrtak i Slovačka.

 

Odbacivanje tzv. kompakta u slovačkom Parlamentu, nije se svidjelo slovačkom ministru vanjskih poslova i nekadašnjem Visokom predstavniku u BiH, Miroslavu Lajčaku, koji je odlučio podnijeti ostavku u znak prosvjeda zbog odluke slovačkog parlamenta o odbijanju UN-ovog sporazuma o migrantima.

Miroslav Lajčak je bio predsjednik Opće skupštine Ujedinjenih naroda kada je sporazum o migracijama prihvaćen te je već ranije prijetio ostavkom ako ga njegova zemlja ne prihvati.

-Ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak odlučio je, potaknut današnjom odlukom parlamenta, dati ostavku – priopćili su u četvrtak iz slovačkog ministarstva vanjskih poslova, dodajući kako će dodatne informacije dati nakon što se Lajčak sastane s premijerom Peterom Pellegrinijem i predsjednikom Andrejem Kiskom.

 

M.M/HRsvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)