Promocija knjige o Petru Lovriću – jedinom Hrvatu koji se u 75.godini života popeo na Himalaje – večeras u 18 sati u Zagrebu

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

 

Petar Lovrić, “Od Rame do Himalaje”

 

Knjiga “Od Rame do Himalaje” Petra Lovrića bit će predstavljena 28.11.2018. u 18 h u dvorani RamaVijenac, Kaptol 29 a.

O knjizi će govoriti: Ivica Kostelić, Stipe Božić i Tihomir Dujmović.

Ne postoji svjetski vrh od Artika do Antarktika, od Grenlanda do Andi, od krova Afrike do najvišeg vrha Japana koji nije osvojio i gdje nije zakoračila noga upravo nevjerojatnog Petra Lovrića! Da bi se na kraju prošle godine u nevjerojatnoj 75 godini života popeo na krov svijeta. Nije ni onda stao: ove godine je osvojio najviši vrh Mongolije, pohodivši i najstrašniju od svih pustinja, pustinju Gobi!

Lovrićev zivot je poceo mucno: otac mu je poginuo kao hrvatski vojnik u Drugom svjetskom ratu, partizani su mu zamalo ubili i majku! Unatoč tom pocetku Lovrić će u Zagrebu završiti fakultet i napraviti zamjetnu poslovnu karijeru. Premda nikad nije bio niti u jednoj političkoj stranci bio je angažiran i u prvim okupljanjima oporbe na kraju 80-tih, a poznat je i kao decentni dobročinitelj pa će tako i novac od prodaje večerašnje knjige ići jednoj dvanaestočlanoj obitelji s Banovine. Na ljudima poput Lovrića zapravo počiva ona ljudska, humana i čestita Hrvatska.

(hkv)

 

hkv.hr/ https://www.hkv.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori