Troplet: ´El Fatihovi sinovi ponovno okupirali kraljevski grad Bobovac´

Vrijeme:57 sec

 

 

U nedjelju, 25.11., Bobovac, stolni grad bosanskih kraljeva, ponovno su okupirali obožavatelji lika i djela Mehmeda II. El Fatiha (Osvajača), sultana koji je okupirao i uništio srednjovjekovno bosansko kraljevstvo, a posljednjeg bosanskoga kralja, Stjepana Tomaševića, na prevaru zarobio i pogubio.

 

Ti sinovi El Fatiham zajedno sa svojim vazalima, su okupirali Bobovac pod krinkom slavljenja dana državnosti, ali ne kako bi odali počast bosanskim kraljevima i srednjovjekovnoj bosanskoj državi nego kako bi pokazali “podanicima” tko je vlasnik i gospodar BiH. Ne, oni ne gaje simpatiju ni za bosansko kraljevstvo, ni za kraljeve, ni za kraljicu Katarinu, nego veličaju okupatora, El Fatiha, te bi Bosnu i Hercegovinu ostavili u amanet Turcima, Erdoganu.

Ako se već ne možemo složiti oko 25. studenoga kao dana državnosti BiH, zašto to ne slaviti na 29. kolovoza, dan kada je 1189. godine napisana Povelja Kulina bana, najstariji očuvani bosanski državni dokument i jedan od najznačajnijih dokumenata bosanskohercegovačke povijesti?

Kako podlu igru igraju El Fatihovi sinovi, prepoznao je čak i Miljenko Jergović, a link na njegovu objavu na Facebooku postavljen je u prilog na početku teksta.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.