L.Torma: Lažite nas, lažite, vi to radite najbolje !

Vrijeme:2 min, 54 sec

 

 

Politički i medijski demagozi uvjeravali su javnost da Istanbulska konvencija ima jedini cilj zaštitu žena od obiteljskog i drugih vrsta nasilja, te da nema veze s rodnom ideologijom. I natjeran je saborski 76-o ruku zombijski glasački mehanizam, uz pokoji priključeni neovisno/ovisni i oporbeno/neoporbeni glas, da se Istanbulska konvencija usvoji u Saboru kao “veliki” doprinos zaštiti žena od nasilja u nas, bez nepotrebne bojazni od širenja rodne ideologije.

I što se desilo nakon usvajanja Istanbulske deklaracije glede zaštite žena od nasilja ? Praktično NIŠTA što se i prije toga nije dešavalo ! Bijedne kukavice i nasilnici i dalje mlate svoje žene ili cure , a tu i tamo se provodi i neki sudski proces protiv njih, no ne zahvaljujući Istanbulskoj konvenciji, već zakonima koje smo i ranije imali. Jedina promjena nakon usvajanja Istanbulske konvencije se desila je nešto na što se prije nje nije moglo ni pomisliti, a to je dijeljenje po školama slikovnica sa promoviranjem rodne ideologije, i uputom da se u dokumentima odustane od upisivanja žensko/muško, budući da po Istanbulskoj konvenciji to nije biološka činjenica, već osobni izbor ?!

Jasno je da su propagatori Istanbulske konvencije lagali javnost o pravoj namjeri pri donošenju te konvencije, budući da se glede kaznenog zakona u svezi kažnjavanja nasilnika ništa nije promijenilo, ali se očito na “puzeći” način počinje primjenjivati rodna ideologija.

Uz častan izuzetak predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je odbila ići u Marakeš u svezi dogovora o tzv. marakeškoj deklaraciji o migrantima, svi koji su “lobirali” za istanbulsku konvenciju, sada ponovno lažu javnost da ona ne sadrži ništa što bi Hrvatsku obvezivalo na bilo što i na bilo koji način ?! Čak ne uzimajući u obzir očitu nelogičnost da je usvajanje deklaracije koja nas “ne obvezuje” ni na što, predstavlja ordinarnu glupost usporediva s naprimjer usvajanjem neke hipotetske deklaracije da “sve ljude valja ‘čipirati'”, ali nas to ne obvezuje ni na što ?!, sljedeći citat iz marakeške deklaracije, koja glasi:

“Jamčimo poštovanje i zaštitu ljudskih prava SVIM migrantima, BEZ OBZIRA NA NJIHOV STATUS, tijekom svake faze migratornog procesa”, završen citat, jasno ukazuje na to da se laže javnosti o tome da je Marakeška deklaracija tek nešto “onako” bez veze, u kojoj nema ništa što ne bi trebali prihvatiti ! Ako uzmemo u obzir da riječ/pojam “deklaracija”: znači-izjavu, proglas, izjavu o temeljnim načelima, onda je jasno da usvajanjem te deklaracije Hrvatska se obvezuje i na ono što je rečeno u gornjem navedenom citatu iz te deklaracije !Možemo konstatirati da pored svih stvari koje rade i kojima se ova Vlada hvali u javnosti, ipak joj najbolje ide laganje javnosti.

Nisu samo laži u svezi tih dviju navedenih dokumenata razlog ovakovoj tvrdnji, jer politika sustavno laže ovom narodu već od ’90-ih godina sve do danas. Sjetimo se tvrdnji da NIJE bilo pljačkaške privatizacije, da je sve bilo “čisto” u svezi prodaje dijela INE MOL-u, i u svezi kupovine i prodaje nalazišta Bijele noći u Rusiji, da je problem Agrokora mogao biti riješen “SAMO” pomoću grupe Borg, da Zdravko Marić “NIJE IMAO POJMA” što se radi u Agrokoru, da se NIJE ZNALO da će Zdravko Mamić i Ivica Todorić pobjeći iz Hrvatske, da Uprave 3 Maja i Uljanika ciljano vode oba škvera u ‘propast’, da…da…, moglo bi se tako nastaviti u nedogled sa redanjem slučajeva kada je politika odn, Vlada lagala javnost/narod.

Zato ono što rade hrvatske Vlade i hrvatska politika najbolje karakterizira parafraza teksta jedne pjesme Alke Vujice:

Lažite nas, lažite, vi to radite najbolje !

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)