LOVRINOVIĆ: Sarajevska čaršija vrši mobing na SIP i Ustavni sud

Vrijeme:2 min, 31 sec

 

 

Što radi sarajevska čaršija. Vrši mobing na SIP i Ustavni sud. Sad kad mi koristimo demokratske mehanizme – Europski parlament, onda se okreće pila naopako. Gospodo draga do izmjena Izbornog zakona 2001. godine došlo se pod strašnim mobingom”, poručio je Nikola Lovrinović zastupnik HDZ-a BiH u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

 

On je za  za N1 je govorio o sastanku čelnika HDZ-a i SNSD-a, kazavši da je to logičan slijed.

“Ono što ste već čuli, nema se što dodati ili oduzeti. Očekivalo se, znalo se. Nikakva novost to nije. Mislim da je to na tragu onoga što smo najavljivali. Mi ćemo imati dobru suradnju s kolegama iz SNSD-a, nastojat ćemo formirati vlast tamo gdje rezultati to pokazuju. To je jedini logičan slijed”, izjavio je Lovrinović.

On je kazao da HDZ i dalje preferira legitimno zastupanje konstitutivnih naroda, kada je riječ o formiranju vlasti na nivou države.

“Nama je poželjan partner onaj koji ima legitimitet vlastitog naroda. Ako je to SDA, SDA je ostvarila značajan, veći broj glasova i mi to smatramo legitimnim predstavnikom”, poručio je.

On je kazao kako nema ništa protiv da netko drugi predstavlja bošnjački narod – ako ima kapacitet.

“Morate imati u vidu da je SDA nama partner od 90-ih godina. To je stranka koja je uglavnom imala kapacitet da razgovaramo o svemu i u najtežim trenucima, i kada je stao rat. Prethodni mandatni period SDA je malo pokazala. Krivci su za formiranje parlamentarne većine, klub im se raspao na polovici mandata. Bez nas nisu mogli i morali su nas prihvatiti u Domu naroda”, poručio je.

Lovrinović je kazao da SDA ima “povijesnu odgovornost”, jer imaju kapacitet predstavljati bošnjački narod.

“Mi ne govorimo o ljubavi i želji da s nekim budemo. To je BiH. Mora netko predstavljati konstitutivni narod, to je do sada bila SDA”, poručio je u razgovoru u Danu uživo na N1.

Kazao je i to da lijeve i građanske stranke u BiH šalju “nacionalističkije poruke od SDA”.

“Oni su daleko nacionalističkije stranke od SDA. Šalju poruke, to je tolika vrsta izjava ‘ljubavi’ prema HDZ-u, prema hrvatskom narodu, SIP-u, Ustavnom sudu, pretekli su i SDA. Što da s njima razgovaramo. Poslali su gore poruke od SDA. Naša stranka govori da nema razgovora sa HDZ-om, što oni imaju razgovarati sa jednim zastupnikom”, poručio je.

Rekao je da su SDA i HDZ ustavotvorne stranke i da se mora stati iza onoga što se dogovori ako se želi prosperitet državi.

On tvrdi da te lijeve i građanske stranke žele “zadržati pravo da biraju predstavnike”, i to rade od 2001. godine, kada je, po njegovom mišljenju, nametnut aktualni Izborni zakon.

“Što radi sarajevska čaršija. Vrši mobing na SIP i Ustavni sud. Sad kad mi koristimo demokratske mehanizme – Europski parlament, onda se okreće pila naopako. Gospodo draga do izmjena Izbornog zakona 2001. godine došlo se pod strašnim mobingom”, poručio je Lovrinović.

Kazao je i to da su tim strankama interesantne samo stvari koje “idu njima u prilog”.

 

hms.ba/ http://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)